ŠTEFANEK O IZNENADNOM KRAJU KARIJERE: Nisam bio spreman, ali teško mi je kad plače! Neću se predomisliti!
Foto: Starsport©

pomalo je bio nepsreman

ŠTEFANEK O IZNENADNOM KRAJU KARIJERE: Nisam bio spreman, ali teško mi je kad plače! Neću se predomisliti!

Olimpijski šampion kaže da je vreme da Mate Nemeš pokuša da ponovi njegov uspeh

Objavljeno: 19:36h

Dosta ljudi nije očekivalo, pa im je bilo iznenađenje kada su u subotu uveče saznali da je olimpijski šampion Davor Štefanek odlučio da završi uspešnu karijeru, iako je on to najavio pre nekih desetak dana.

Njegov poslednji nastup bio je u Beogradu na Svetskom kupu, gde je izgubio u četvrtfinalu, posle čega je izuo patike i ostavio ih na strunjači, što je bio simboličan način da kaže da je kraj.

U utorak je bio gost televizija Prva u "Jutru" i u kratkim crtama sumirao sve urađeno.

- Nisam bio spreman za kraj, ali sam odlučio da psihički ne mogu da guram kao do sada. Zbog svog troipogodišnjeg sina Matije, svestan je mojih priprema i to što nisam kod kuće. Uz to sam i predsednik Sportskog saveza Srbije, teško mi je kada vidim da plače kada sam išao na pripreme i duže odsustvo. Sada želim da se posvetim porodici i ženi, koja se porađa za dva dana - rekao je Štefanek na Prvoj.

Davor Štefanek
foto: Starsport©

Rvanjem se bavi od svoje četvrte godine i još će jer će ostati uz srpske reprezentativce.

- Skoro sam u pelenama bio na stunjači. Ozbiljan radni vek je prošao, 31 godina u rvanju. Ostaću i dalje, ali neću biti aktivan. Treba da se preseče, glavni 'krivac' je Matija, što je pozitivna stvar.

Štefanek je prelomio i da ne brani olimpijsko zlato na narednim Olimpijskim igrama u Tokiju.

- Ne želim da ljudima dajem lažnu nadu. Ne mogu da prihvatim Olimpijske igre u Tokiju i da se tamo pojavim samo da bih se pojavio - rekao je Štefanek, koga će menjati još jedan adut Srbije – Mate Nemeš.

Davor Štefanek
foto: Dragan Kadić

- Treba dati šansu Nemešu. Sedam godina je bio drugi rvač, mnogo mi pomogao, imao podršku od njega i zaslužio je priliku. Rvanje u Srbiji nije Davor Štefanek, to potvrđuju medalje i uspesi. Imamo budućnost u tom sportu.

Štefanek je pored titule olimpijskog bio i svetski šampion, što mu je draži uspeh.

- Najponosniji sam bio u Taškentu 2014. godine, iako mi je najveći rezutat bio u Riju. Olimpijsko zlato je najveće, ali mi je tada bilo najteže. Rio ima najveću težinu, tada nismo imali nijednu medalju, osvojio sam je, a onda smo još sedam - rekao je Štefanek i izrazio nadu da će Srbija u Tokiju nadmašiti taj saldo.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.