OLIMPIJSKU ŠAMPIONKU PRED OI NATERALI NA ABORTUS: Doktore, ona mora da abortira, jer su državi potrebne medalje!
Foto: EPA/Herbert Pfarrhofer

užas

OLIMPIJSKU ŠAMPIONKU PRED OI NATERALI NA ABORTUS: Doktore, ona mora da abortira, jer su državi potrebne medalje!

Ona je ispričala koji je pakao prošla tokom priprema za učešće na Igrama na kojima je osvojila zlato

Objavljeno: 19:07h

Bivša olimpijska šampionka u biatlonu Anfisa Rezcova otkrila je šokantne detalje iz svoje profesionalne karijere.

Nekadašnja reprezenatativka Rusije koja je osvojila tri olimpijska zlata, te po jedno srebro i bronzu, kazala je kako je bila prisiljena da abortira pred Zimske olimpijske igre koje su 1988. godine održane u Kalgariju.

Rezcova, koja je postala prva skijašica koja je osvojila zlatne medalje u kros-kauntriju i biatlonu, rekla je kako su je treneri reprezentacije uverili da olimpijske ciljeve stavi ispred svoju trudnoće jer su tadašnjem Sovjetskom Savezu bile potrebne medalje.

- U junu 1987. godine pripremali smo se u Estoniji. Meni i mojoj timskoj drugarici kasnila je menstruacija, a trener Nikolaj Lopuhov poslao me biciklom u Tartu - otkrila je nekadašnja olimpijska šampionka prenosi "Russia Today", te dodala:

- Doktori su potvrdili moju trudnoću. Lena je bila mlađa od mene, još juniorka, tako da je njoj dozvoljeno da zadrži bebu. Ja sam poslana u Moskvu, gde sam posetila svog ginekologa. 'Ona je trudna, ali nama trebaju medalje. Ona ne bi trebala roditi dete". Rekli su moji treneri tada.

Osim pet olimpijskih medalja Rezcova je osvojila i tri zlata na Svetskim prvenstvima, kao i tri bronze, a u uspešnoj karijeri ima jedan trofej Svetskog kupa u kros-kantriju i sedam titula Svetskog kupa u biatlonu.

Samo godinu nakon OI u Kalgariju, Rezcova je rodila ćerku. Njena ćerka, Darija Virolajnen, bavi se istim sportom kao i mama, ali s mnogo manje uspeha. U Svetskom kupu debitovala 2014. godine, a do sada se tek dva puta našla na pobedničkom podijumu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.