TOTALNI ŠOK: Srbija dobija još jednog rivala u kvalifikacijama za Svetsko! Radi se o reprezentaciji iz Azije!
Foto: Starsport©

au

TOTALNI ŠOK: Srbija dobija još jednog rivala u kvalifikacijama za Svetsko! Radi se o reprezentaciji iz Azije!

Cela priča je još u začetku, pa se ne zna da li će reprezentacija sa Bliskog istoka svoje mečeve igrati u domovini ili će biti domaćin u nekoj evropskoj zemlji

Objavljeno:

Dobiće Srbija, iznenada, još jednu reprezentaciju u kvalifikacionoj grupi za Mundijal 2022. godine.

Žrebom u ponedeljak je izvučeno da će se u grupi A takmičiti Portugalija, Srbija, Republika Irska, Luksemburg i Azerbejdžan. Ali, UEFA je blizu odluke da odobri da se ubaci i šesti tim – Katar!

O čemu se radi? Fudbalski savez Katar je podneo molbu UEFA da ga ubaci u neku kvalifikacionu grupu, da bi se kroz te utakmice pripremao za Mundijal. Naravno, rezultati koje Katar bude ostvario u grupi, neće se računati, to će biti suštinski prijateljske utakmice.

UEFA je, kako ekskluzivno tvrdi britanski Indipendent, odobrila ovaj zahtev i smestiće, najverovatnije, Katar u grupu A, gde je Srbija. Čeka se još zvanična odluka Evropske fudbalske unije.

Cela priča je još u začetku, pa se ne zna da li će reprezentacija sa Bliskog istoka svoje mečeve igrati u domovini ili će biti domaćin u nekoj evropskoj zemlji, a uostalom, još nisu urađeni ni rasporedi utakmica za kvalifikacione grupe. Start trke počeće u martu sledeće godine.

Kataru ovo nije prva ovakva „ekskurzija“, jer je u cilju što boljih priprema za Mundijal nastupio i 2019. na Kupu Amerike, a zatražio je pozivnicu i za sledeće izdanje tog takmičenja, kao i za Kup Konkakaf zone (Srednja i Severna Amerika).

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.