ŠOK! DAVOR ŠTEFANEK ZAVRŠAVA KARIJERU: Olimpijski šampion se odrekao učešća na Igrama u Tokiju zbog kolege!
Foto: Starsport©

neočekivano

ŠOK! DAVOR ŠTEFANEK ZAVRŠAVA KARIJERU: Olimpijski šampion se odrekao učešća na Igrama u Tokiju zbog kolege!

Naš proslavljeni šampion u rvanju odlučio je da ne brani zlato u Japanu sledeće godine i to zbog svog mlađeg kolege kako bi on mogao da učestvuje

Objavljeno: 13:42h

Davor Štefanek iz Subotice, nekadašnji svetski i aktuelni olimpijski šampion u rvanju grčko-rimskim stilom i aktuelni predsednik Sportskog saveza Srbije, saopštio je prilikom posete Kanjiži da završava takmičarsku karijeru.

Svetsko prvenstvo koje se održava od 12. do 20. decembra u Beogradu, biće, kako je najavio, poslednje takmičenje na kom će izaći na strunjaču.

- Odluka da u 2020. godini završim karijeru je konačna, bez obzira na to što u mojoj kategoriji imam izborenu olimpijsku vizu za Tokio. Svi oko mene su za to da učestvujem na Igrama u Japanu, ali mislim da je Mate Nemeš svojim zalaganjem i kvalitetom to zaslužio. Ne samo zbog toga što je tokom proteklih sedam godina, od kada je drugi čovek u kategoriji do 67 kilograma, uvek bio tu, nego i zato što je takođe izborio olimpijsku normu - rekao je Štefanek.

foto: Dado Đilas

Davor je dodao da je poznato da se olimpijska viza osvaja za kategoriju i državu, a ne poimenično, tako da je jedan od razloga za njegovo povlačenje upravo to, ali je naglasio i to da bi, da su Olimpijske igre bile održane ove godine, sigurno na njima nastupio.

- Osvojio sam sve što se osvojiti moglo i dao puno rvanju i sportu. Ostajem na dužnosti predsednika Sportskog saveza Srbije, sledeće godine mi ističe prvi mandat i nadam se da ću ostati na toj funkciji, da nastavim da se borim za celokupni sport u našoj zemlji. To sam dokazao u protekle tri godine i nadam se da dobro radim, što će biti ocenjeno na sledećim izborima. Supruga me je podržavala da izdržim još do Tokija, ali glavni razlog što završavam karijeru je sin Matija koji ima tri i po godine i počeo je da bude i te kako svestan mojih odlazaka od kuće. Čak i kada nisam na pripremama, moram da odlazim na posao u Beograd. Mnogo sam odsutan i jednostavno to vreme neću moći da nadoknadim. Ispred svega stavljam svoju porodicu i zbog toga neću ići u Tokio.

foto: Dragan Kadić

On je dodao da definitivno završava rvačku karijeru, naglašavajući da je imao uspešnu karijeru, tokom koje je izborio devet velikih svetskih, olimpijskih i evropskih medalja.

- Bio sam olimpijski pobednik i prvak sveta. Nažalost nikada mi se nije poklopilo, ni u juniorskoj, ni u seniorskoj konkurenciji, da postanem i prvak Evrope, ali više ne jurišam na to Poslednja šansa mi je bila u Novom Sadu, gde sam imao izvanrednu šansu da postanem prvak Starog kontinenta, ali, jednostavno, okolnosti mi to nisu dozvolile. Ne žalim ni za čim, dao sam celog sebe za rvački sport i, hvala bogu, većih povreda nisam imao. Uzdignute glave, nadam se i s medaljom oko vrata, 13.decembra stavljam tačku na rvačku karijeru i to u Beogradu - poručio je Davor Štefanek.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / gradsubotica.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.