TEŠKE VESTI: Umro bivši kapiten Crvene zvezde i reprezentacije
Foto: Espreso.co.rs

tuga

TEŠKE VESTI: Umro bivši kapiten Crvene zvezde i reprezentacije

Stojmirović je u Crvenoj zvezdi igrao smečera, a u reprezentaciji Jugoslavije tehničara. I svakako je bio najbolji tehničar, pre pojave Zorana Petrovića i Nikole Grbića

Objavljeno:

Bogoljub Stojmirović, nekadašnji odbojkaški reprezentativac, preminuo je u 93. godini.

Pre dva dana preminuo je član sjajne generacije jugoslovenskih odbojkaša. Kapiten Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije inženjer Bogoljub Stojmirović. Pridružio se Branku Stefanoviću, Banetu Milosavljeviću, Voji Milanoviću, Branku Lužaninu, Ivanu Popoviću... asovima Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije, koji su na prvenstvu Evrope u Bukureštu, 1955. godine prvi put pobedili neprikosnoveni Sovjetski Savez i domaćina Rumuniju, i bili na domak osvajanja bronzane medalje.

Stojmirović je u Crvenoj zvezdi igrao smečera, a u reprezentaciji Jugoslavije tehničara. I svakako je bio najbolji tehničar, pre pojave Zorana Petrovića i Nikole Grbića.

Bogoljub Stojmirović sa suprugom Gordanom (Tkačuk), sa sinom Goranom i snajom Ljiljanom osvajao je i titule prvaka Jugoslavije i trofeje Kupa, ali je bio sjajan na još jednom polju: postao je vrhunski graditelj hidrocentala: Đerdap, Bajina Bašta, Kokin Brod i Ibar – Lepenac... Bogoljub i snaja Ljiljana igrali su u Crvenoj zvezdi, a sin Goran i supriuga Gordana u Partizanu. U to vreme odnosi izmedju ova dva kluba bili su na vrhuncu.

Ako znamo da je njegova sestričina Beba Marković igrala u Crvenoj zvezdi i reprezentaciji Jugoslavije, Stojmirovići su porodica sa najviše reprezentativaca u našoj zemlji. Jednom odbojkaš – uvek odbojkaš.

Po završetku sportske i graditeljske karijere nastavio je druženje sa bivšim drugarima sa odbojkaških terena skoro do poslednjeg dana, evocirajući uspomene iz tih prohujalih odbojkaških vremena. – napisao je u nekrologu Petar Stanišić, nekadašnji odbojkaški reprezentativac.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.