TUGA NA MARAKANI: Umro bivši trener Crvene zvezde! Bio je legenda kluba!
Foto: Espreso.co.rs

In memoriam

TUGA NA MARAKANI: Umro bivši trener Crvene zvezde! Bio je legenda kluba!

Bambi je bio trener stvaralac, radio je sa decom do juniorskog staža nakon čega ih je prepuštao seniorskim trenerima

Objavljeno:

Legendarni atletski trener Aleksandar Obradović, čuveni Bambi preminuo je u 86. godini života. Bambi je rođen 26. januara 1935. godine i bio je jedan od onih ljudi koji je živeo atletiku, a iza nju.

Bio je jedan od prvih atletičara kada je 1945. osnovan atletski klub Crvena zvezda, da bi potom postao njen trener i na kraju postao najstariji aktivini član prve generacije atletskog kluba Crvena zvezda.

Dok je trenirao bio je preponaš, a kasnije je i kroz trenersku karijeru uglavnom trenirao takođe preponaše, a jedan od najpoznatijih je svakako Petar Vukićević (otac Kristine i Vladimira Vukićevića).

Dok je bio aktivan atletičar sparing partner mu je bio srpski akademik Vlada Veličković. Poznati slikar, jedini akademik iz redova atletskog kluba Zvezda do sada, bio je sprinter dok je Bambi trčao prepone.

Bambi je bio trener stvaralac, radio je sa decom do juniorskog staža nakon čega ih je prepuštao seniorskim trenerima. Oni su se prosto utrkivali za njegovim pulenima, jer se znalo da su prošli odličnu školu, da nisu istrošeni i da su lepo pripremljeni za seniorski staž.

Jedna od poslednjih njegovih pulenki je Jovana Delić, odlična Zvezdina visašica koja je kada su ga stigle godine i kad više nije mogao da dolazi stalno na stadion prepustio ju je drugom treneru.

Ostaće upamćen po odličnom oku za talenat i po tome što je bio prisutan na svim atletskim takmičenjima, ali i treninzima stranih atletičara koji su dolazili na pripreme u Beograd. Kada bi ga neko pitao što je došao odgovorio bi ”da naučim nešto novo”.

Bio je aktivan i dolazio je dva puta nedeljno na svoj voljeni stadion Crvene zvezde, kasnije i u Atletsku dvoranu sve do pre koji mesec kada su godine počele da ga sustižu.

Bilo mu je sve teže da dolazi na ”posao” i zbog toga Bambi nije više mogao da uživa u svojoj najvećoj ljubavi – atletici.

Ostaće upamćen njegov način skautiranja dece za atletiku – duge noge i uski kukovi i bili ste idealni za Bambijevu grupu.

Po struci je bio agronom. Kalemio je kajsije, breskve i jabuke u Grockoj, a zanimljivo je da je novim sortama davao je imena svojih atletičara. Pored toga bavio se i naučnim radom.

Bio je voljen u celom sportskom društvu, ali i šire, svi koji su poznavali Bambija rado su ga pozdraviljali i razgovarali sa njim od male dece do starijih, od atletičara do fudbalera i običnih ljudi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.