SRPSKI KLUB ODUSTAO OD IGRANJA U EVROPI: Hala im pretvorena u Kovid bolnicu! Bili smo prinuđeni na najtežu odluku!
Foto: Ministarstvo odbrane

ima važnijih stvari trenutno

SRPSKI KLUB ODUSTAO OD IGRANJA U EVROPI: Hala im pretvorena u Kovid bolnicu! Bili smo prinuđeni na najtežu odluku!

"Teška srca doneli smo odluku koja nije u duhu sporta i tradicije našeg kluba, ali jeste racionalna u kontekstu aktuelne katastrofalne epidelmiološke situacije", kažu iz kluba

Objavljeno:

Rukometni klub Železničar iz Niša odustao je od predstojećeg dvomeča sa ekipom Sport Toto iz Ankare. Nišlije su se u prethodnom periodu suočiile sa mnogo izazova.

- Jedan naš prvotimac, nakon izraženih simptoma, pozitivno je testiran na koronavirus. To nas je nateralo na dodatne mere predostrožnosti - navode iz kluba.

Adaptiranjem hale "Čair" u privremenu kovid bolnicu, niški klub je ostao bez jedine dvorane koja ispunjava uslove za odigravanje međunarodnih utakmica. Nemogućnost da igraju na domaćem terenu najmanje u dve runde takmičenja oduzima smisao nadmetanju.

foto: Ministarstvo odbrane

- To nas stavlja nas u neravnopravan položaj u odnosu na rivale. Bili smo preponosni na činjenicu da predstavljamo državu Srbiju i grad Niš na međunarodnoj sceni. To je privilegija koju smo zaslužili rezultatima i igrama na terenu. Zbog toga smo se, uostalom, i prijavili za nastup u EHF kupu za sezonu 2020/21.

- Život se sastoji od svakodnevnih teških odluka, a mi smo bili prinuđeni da donesemo najtežu. Teška srca doneli smo odluku koja nije u duhu sporta i tradicije našeg kluba, ali jeste racionalna u kontekstu aktuelne katastrofalne epidelmiološke situacije - kažu iz Železničara.

Zbog 11 otkazanih (do ovog momenta) od 19 predviđenih okršaja drugog kola EHF kupa i neizvesnosti koja lebdi nad sudbinom brojnih sportskih takmičenja u Evropi odustali su od meča sa ekipom Sport Toto iz Ankare.

- Nadamo se da će pošast koja je snašla čovečanstvo uskoro postati ružan san, da će se život, a i sport vratiti normalnim tokovima. Verujemo i da ćemo već sledeće sezone, bez ikakvih prepreka, ukoliko to ponovo zaslužimo na terenu, nastupiti u evropskom takmičenju - poručuju iz Železničara.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.