TRENER SRPSKOG KLUBA O ZABRANI ULASKA NA KOSOVO: Čim su videli šta imamo u torbama, rekli su nam da se vratimo!
Foto: Profimedia

nisu im dali da uđu

TRENER SRPSKOG KLUBA O ZABRANI ULASKA NA KOSOVO: Čim su videli šta imamo u torbama, rekli su nam da se vratimo!

Kako je ispričao bili su korektni, pričali su i o koronavirusu, ali im nisu dozvolili da nastave putovanje

Objavljeno:

Trener rukometaša Kuršmulije Avram Ilić kaže da Albanci nisu bili neprijatni prema njemu i njegovim igračima, ali nisu hteli da ih puste na Kosovo i Metohiju, gde je Kuršumlija imala zakazanu utakmicu sa Mokrom Gorom.

On je objasnio da su kontrolori na prelazu tražili dokumenta, potom su sportistima podelili papire na kojima je pisalo da nema sportskih dešavanja. Kad su videli dresove, tu je bio kraj puta za Srbe.

- Kada idemo na utakmice, obično idemo našim prevozom, ovaj put smo putovali sa privatnim prevoznikom iz Gračanice, možda je to razlog zbog koga su nas zaustavili. Mada, kada su nam tražili da otvorimo naše torbe videli su našu sportsku opremu i dresove, tada su nam rekli da moramo da se vratimo, da ne možemo da uđemo na Kosovo - priča Ilić za "Kosovo onlajn".

Rukometašima je dat i dokument u kom je pisalo i da "sportisti ne mogu da uđu na Kosovo jer se smatra da je to pretnja političkoj unutrašnjoj bezbednosti, javnom zdravlju i međunarodnim odnosima".

- Mogu da kažem da su bili korektni, rekli su nam da sačekamo, dali su nam neke papire na kojima je pisalo da nema sportskih događaja, ali nisu bili neprijatni prema nama. Pomenuli su u jednom trenutku i situaciju sa koronavirusom, mi smo, naravno imali uredno maske i sve, ali eto, vratili nas - kaže Avram Ilić.

Da podsetimo, ovo nije prvi put da sportisti iz Srbije nisu mogli u južnu srpsku pokrajinu. Tako je svojevremeno i Crvena zvezda zaustavljena na prelazu Jarinje, kada su se njeni fudbaleri zaputili u Kosovsku Mitrovicu na meč sa Trepčom u šesnaestini finala Kupa Srbije.

Problema je bilo i maja 2017. kada je Kalid Aučo, tadašnji igrač crveno-belih imao kod sebe pasoš Ugande, države koja u tom trenutku nije priznavala tzv. Kosovo kao državu. Kancelarija za Kosovo i Metohiju, osudila je ovakav postupak sa albanske strane.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Kosovo online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.