SRBI OTELI HRVATIMA NAJTALENTOVANIJEG SPORTISTU: Dok me vi niste zvali, iz Zagreba nisu znali da postojim!
Zastava Hrvatske, Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

ISOVEST MOMKA

SRBI OTELI HRVATIMA NAJTALENTOVANIJEG SPORTISTU: Dok me vi niste zvali, iz Zagreba nisu znali da postojim!

On je dalje rekao da je očekivao da će mu se neko iz Zagreba javiti

Objavljeno:

Srbija je dobila potencijalno novu veliku vaterpolo zvezdu, pošto je potencijalni hrvatski reprezentativac Marko Radulović odlučio da prihvati srpsko državljanstvo.

- Desila se nezainteresovanost od strane Vaterpolo saveza Hrvatske, nisam imao opciju da igram za reprezentaciju Hrvatske, nisu hteli da igram za njih, niti su me kontaktirali otkako sam otišao u Srbiju - naveo je Radulović za Nova.rs.

On je dalje rekao da je očekivao da će mu se neko iz Zagreba javiti…

- Pričekao sam godinu dana, čekao sam sve vreme da dobijem poziv, da ne napravim naglu odluku, ali me nisu kontaktirali. Posle nekoliko razgovora sa Urošem Stevanovićem, mojim sadašnjim trenerom u Radničkom, ponudio mi je da igram za Srbiju. I tada sam rekao da ću da sačekam, ali opet poziva nije bilo, tako da je usledila moja konačna odluka.

Marko Radulović
Marko Radulović foto: TELEVIZIJA ŠABAC/PRINTSCREEN

Radulović, 19-godišnji vaterpolista, naveo je da nikakvo obrazloženje nije dobio od hrvatskih vaterpolo čelnika.

- Niko mi ništa nije rekao, igrao sam na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj za generaciju mlađu od 18 godina, iste te godine je bilo i Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina u Minsku i tada nisam dobio poziv, iako sam u Mađarskoj bio među najboljima. Nisu me zvali ni na pripreme ni na širi spisak… Nisam dobio poziv ni sledeće godine za Svetsko prvenstvo u Kuvajtu, ni za pripreme, tako da je za mene to bio dovoljan znak.

Ali, poziv iz Zagreba je stigao pošto je 19-godišnji Marko odlučio da prihvati poziv Srbije.

- Reagovali su nakon toga, kao kako to odjednom, kako mogu tako, ja sam rekao da ne mogu da čekam, da mi vreme leti i da ne mogu da gubim vreme i da ne igram. Imali su vreme ovog sveta da me pozovu, nema šta da se ljute. Ovde sam bio odmah prihvaćen, Uroš je mnogo radio sa mnom i ekipno i individualno

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.