ŠOK! GROM IZ VEDRA NEBA: Jedna od najboljih srpskih rukometašica završila karijeru!
Foto: EPA/Georgi Licovski

Nismo ovo očekivali

ŠOK! GROM IZ VEDRA NEBA: Jedna od najboljih srpskih rukometašica završila karijeru!

S obzirom na to da je po drugi put zatrudnela, odlučila je da i definitivno prekine sa aktivnim igranjem rukometa

Objavljeno:

Za mnoge ljubitelje sporta u Srbiji stigla je šokantna vest! Jedna od naših najboljih rukometašica Sanja Damnjanović završila je karijeru.

Bivša reprezentativka Srbije odlučila je da u 33. godini prestane sa aktivnim igranjem rukometa posle 21 godine provedene u tom sportu.

- Prošle sezone sam igrala u Budućnosti, a moj suprug Stevan (rukometni reprezentativac Crne Gore prim. aut.) bio je u Zaporožju i teško nam je pala ta razdvojenost, pre svega zbog sina Viktora. Onda smo se Stevan i ja dogovorili da ako bude produžio ugovor u Motoru da radimo na proširenju porodice, a ako napusti klub da zajedno probamo da nađemo neki angažman. On je ostao u Zaporožju, a ja sam ubrzo ostala u drugom stanju. Odluka je bila jasna - rekla je Damnjanović Vujović u intervjuu za “Sportski žurnal”.

foto: EPA/Georgi Licovski

U karijeri je nastupala za Radnički, Naisu, Krim, Zaječar, Podravku, Viborg, Vardar, Šiofok i Budućnost.

U dresu reprezentacije odgirala je 111 utakmica i postigla 382 gola, a najveći uspeh sa nacionalnom selekcijom ostvarila je 2013. godine, kada je osvojila srebrno na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

foto: EPA/Georgi Licovski

Tada je bila proglašena i za najboljeg levog beka SP.

Poslednjih godina nije bila u reprezentaciji zbog prve trudnoće, ali smo se nadali da bi mogla da se vrati za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, međutim, posle ove odluke jasno je da se to neće desiti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.