LJUDI, POEN VANJE GRBIĆA JE NAPUNIO 20 GODINA! Na današnji dan desio se najluđi trenutak u istoriji OI!
Foto: Youtube / Printscreen

GODIŠNJICA

LJUDI, POEN VANJE GRBIĆA JE NAPUNIO 20 GODINA! Na današnji dan desio se najluđi trenutak u istoriji OI!

U jednom intervjuu za srpske medije mnogo godina kasnije, Vladimir Grbić se podsetio ovog neverovatnog poen

Objavljeno: 12:04h

Verovali ili ne, ali prošlo je tačno 20 godina od odbojkaškog turnira na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine.

Finalna utakmica između Jugoslavije i Rusije ostaće upamćena po trijumfu “Plavih”, po sjajnoj odbojci koja je viđena, ali možda i najviše po fenomenalnom potezu Vanje Grbića.

“Plavi” su dobili finalni meč sa 3-0, a u trećem setu susreta, pri vođstvu Jugoslovena od 15:12, viđen je jedan od najboljih poena u istoriji odbojke i potez Vladimira Grbića koji je proglašen i za najbolji na Olimpijskim igrama u Sidneju.

Vanja je posle dobrog servisa Romana Jakovljeva i dosta slabog prijema Gorana Vujevića, da bi ostavio loptu u igri preskočio reklame, u letu odigrao loptu čekićem i omogućio saigračima da je prebace u polje Rusa, da bi potom skoro završio u hodniku dvorane.

Onda se brzo pridigao i stigao da se vrati u teren i u kontri Rusa fantastično izblokira Romana Jakovljeva i na oduševljenje gotovo svih prisutnih u dvorani donese možda i prelomni poen “Plavima” na putu ka zlatnoj olimpijskoj medalji.

U jednom intervjuu za srpske medije mnogo godina kasnije, Vladimir Grbić se podsetio ovog neverovatnog poena:

- Iskreno, ja sam akciju doživeo kao ushićenje, momenat i prekretnicu meča. Mi smo igrali finale Olimpijskih igara i tada se ne razmišlja ništa osim da se spasi lopta po cenu povrede. To nije bio kraj meča tako da nisam smeo da se zadovoljim postignutim već da sledeci poen odradim još bolje i jače. Sudbina? Možda, ali tražena. Splet okolnosti? Da, našli smo se u finalu. Taj potez je navodno proglašen za najlepši potez odbojke svih vremena. Imponuje naravno, ali mi je ostao kao trenutak kada sam više nego ikad poverovao da ćemo biti olimpijski šampioni - rekao je jedan od najboljih svetskih odbojkaša u istoriji.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.