PROMENA POLA GA KOŠTALA KARIJERE! Postao je žena koja igra rukomet sa 104kg, a onda je usledila TRAGEDIJA!
Hana Mounsi, Foto: Instagram

BAŠ TEŠKA PRIČA!

PROMENA POLA GA KOŠTALA KARIJERE! Postao je žena koja igra rukomet sa 104kg, a onda je usledila TRAGEDIJA!

Ona je inače proces promene pola počela 2015. godine, a završila ga 2018, a do tada je igrala za mušku rukometnu reprezentaciju Australije

Objavljeno:

Hana Mounsi je prva transrodna osoba koja je dobila dozvolu da igra u ženskoj Australijskoj fudbalskoj ligi. Ona je inače ranije igrala rukomet i bila je član muške reprezentacije, sve do pre dve godine.

Australijska fudbalska liga je dozvolivši 28-godišnjoj Hani Mounsi da igra sa ženama, poručila da je želi da svi mogu da se bave ovim sportom.

Ona je inače proces promene pola počela 2015. godine, a završila ga 2018, a do tada je igrala za mušku rukometnu reprezentaciju Australije.

Hana se na Tviteru zahvalila svima, ali ne i Australijskoj fudbalskoj ligi.

- Mislim da ne bi bilo prikladno da se zahvaljujem Ligi jer su mi dozvolili da radim nešto što je dozvoljeno svakom drugom u Australiji - napisala je tada Mounsi.

Međutim, njena priča je sada dobila novi zaokret. Ona je igrala za rukometnu reprezentaciju kao pivot čak malo i posle promene pola, a sada joj je zuabraneno da se bavi bilo kojim vidom ženskog sporta.

Sve to se dogodilo samo nekoliko sati pred početak drafta za ligu australijskog fudbala (sport sličan ragbiju, ali se pretežno igra nogama sa jajastom loptom).

- Niko iz cele lige nije rekao da sam ga nekad jako udarila, odvalila, iščašila mu rame. Nije se to dogodilo nijednom.

To nije najgore od svega. Dok je nastupala za rukometnu reprezentaciju, žensku, tražili su joj da koristi odvojenu svlačionicu od ostalih koleginica.

- Posle toga, nisam želela da budem deo sporta. Nikome u sportu ne mogu više da verujem, osim možda ukupno dve ili tri osobe - rekla je Hana kada se povukla iz rukometa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.