NAJVAŽNIJA PRIČA DANA: Igračima Pariza obolelim od korone OŠTEĆENA PLUĆA, a nisu imali nikakve simptome!
Stad Franse - ragbi klub, Foto: Profimedia

ZASTRAŠUJUĆE!

NAJVAŽNIJA PRIČA DANA: Igračima Pariza obolelim od korone OŠTEĆENA PLUĆA, a nisu imali nikakve simptome!

Neverovatno, ali istinito, zvuči priča koja stiže iz glavnog grada Francuske, a tiče se ragbista iz ove zemlje i njihovog stanja sa plućima posle pozitivnih asimptomatskih nalaza na koronu

Objavljeno: 12:11h

Katastrofa u Francuskoj. Ragbisti kluba iz Pariza - Stad Fransea, u velikom su problemu zbog koronavirusa. Naime, njima su oštećena pluća, pokazao je skener, iako nisu imali nikakve simptome.

Tim iz glavnog grada zemlje Galskih petlova je ranije ovog meseca objavio da je nekoliko igrača pozitivno na Covid-19, a sada stiže nastavak te priče.

U objavi ove srede, klub je rekao da su posle podrobnijih analiza svim igračima koji su bili pozitivni pluća veoma oštećena.

Za 27. avgust bio je planiram prijateljski meč sa timom Tulona, ali je on zbog ovoga otkazan. U klubu kažu da igračima koji su zadobili oštećenja treba još bar nedelju dana odmora.

Sezona u francuskom ragbiju trebalo bi da počne 4. septembra, upravo između Stad Fransea i Bordoa.

Inače, oštećenje na plućima je kada se deo organa ili tkiva ošteti ili abnormalno promeni, što je obično uzrokovano bakterijskim, ili u ovom slučaju virusnim infekcijama.

Pluća
Pluća foto: Profimedia

Ranije ove godine, istraživači iz SAD koristili su virtualnu realnost da vide kako koronavirus utiče na pluća. Fotografije iz univerzitetske bolnice Džordž Vašington pokazuju da takva oštećenja mogu da budu veoma opasna i da mogu da traju celog života kod pacijenta, otežavajući mu da normalno diše više ikada.

Francuska je, inače, dodata na karantinsku listu za Veliku Britaniju, što znači da svaki putnik mora da se izoluje 14 dana posle pristizanja na aerodrom, a za sve je zaslužan novi "pik" u ovoj državi.

U francuskoj fudbalskoj Ligi 1 je takođe odložena prva utakmica, pošto je potvrđeno nekoliko slučajeva u Olimpiku iz Marseja. Jedan od njih je i Žordan Amavi, a za ostala imena se ne zna. Poznato je samo da su u pitanju i članovi stručnog štaba, a nije poznato u kakvom je stanju Srbin Nemanja Radonjić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.