GOTOVO! KRAJ! NEMA VIŠE! Trofejna srpska odbojkašica završila karijeru! Korona joj upropastila oproštaj!
Foto: ossrb.org

u 30. godini

GOTOVO! KRAJ! NEMA VIŠE! Trofejna srpska odbojkašica završila karijeru! Korona joj upropastila oproštaj!

Verovatno je imala u planu da to učini posle Olimpijskih igara u Tokiju, ali kako su one odložene, odlučila je ovako

Objavljeno: 13:03h

Pandemija koronavirusa zbog koje su prekinuta brojna prvenstva i otkazani brojni sportski događaji upropastila je i neke lepe završetke karijera, a posebno se to odnosi na one sportiste koji su hteli na Olimpijskim igrama u Tokiju ovog leta da kažu zbogom profesionalnom bavljenju sportom.

Među njih spada i srpska odbojkašica Tijana Malešević, osvajačica svih najvećih medalja sa reprezentacijom u poslednjih desetak godina.

Sada već bivša reprezentativka Srbije je potvrdila da je završila profesionalnu karijeru u 30. godini, iako je želela da se oprosti od svega na OI u Japanu, koje su odložene za sledeću godinu.

foto: Marina Lopičić

- Povlačim se. Kraj. Nema više. Odoh u odbojkašku penziju - saopštila je Maleševićeva za "Alo" i potom pojasnila svoju odluku:

- Dve sezone već privodim karijeru kraju, prošle godine sam razgovarala i sa selektorom Zoranom Terzićem i zahvalna sam mu što je razumeo moju potrebu za pauzom. Jednostavno sam osetila da mi je potrebna prostor za privatan život. Počela sam da osećam da to sa odbojkom više nije to. Privatno i emotivno sam ispunjena, a pošto sam prepoznala da više nemam ni želju za igranjem kao pre, lako sam donela odluku da kažem: "Dosta je bilo".

foto: Odbojkaški savez Srbije

Dakle, shvatila je da ne može da čeka recimo sledeće leto kada bi učestvovala sa nacionalnim timom na OI i branila srebro od pre četiri godine.

- Ako me pitate koja mi je najdraža medalja, nemam dilemu, srebro na Olimpijskim igrama u Riju. Iako sam bila prvakinja Evrope i sveta sa reprezentacijom, učešće na Olimpijskim igrama je nezaboravno. Rio je poseban i po tome što je 2016. ženska reprezentacija osvojila prvu medalju od osamostaljenja Srbije - ističe Maleševićeva, koja je karijeru počela u užičkom Jedinstvu, a završila u Crvenoj zvezdi.

Podsećamo da srpska odbojkaška reprezentacija neće moći sledeće godine za Olimpijske igre da računa ni na Stefanu Veljković koja je ostala u drugom stanju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.