MAJK TAJSON SE BORI PROTIV VELIKE BELE AJKULE: Nije šala, ovaj čovek je stvarno poludeo!
Majk Tajson trči u ajkuline ralje, Foto: Printscreen/Twitter

NEVEROVATNA VEST

MAJK TAJSON SE BORI PROTIV VELIKE BELE AJKULE: Nije šala, ovaj čovek je stvarno poludeo!

Kakav je on ludak, čoveče...

Objavljeno:

Legendаrni američki bokser Majk Tajson pronašao je protivnika za borbu. On je planirao da odmeri snage sa ajkulom! Da, dobro ste pročitali.

Bivši apsolutni svetski šampion u superteškoj kategoriji boriće se sa jednom od najopasnijih, najbržih i najjačih životinja bogatog morskog sveta

Nekada najbolji bokser sveta biće gost Diskaverijeve “Nedelje ajkula” u okviru koje će se suočiti sa velikom belom ajkulom.

- Uz glas poznatog bokerskog komentatora Majkla Bafera ova dva teškaša će odmeriti snage ispod vode, gde će Majk Tajson pokušati da upiše tehnički nokaut protiv masivnog morskog psa. Sve u svrhu istraživanja - navedeno je u najavi.

Tajsonu koji sa 54 godine planira povratak u ring, ovo će biti, kako je rekao, prilika da prebrodi strah.

- Ovaj izazov poistovećujem sa premošćavanjem straha da se vratim u ring sa 54 godine. Naučio sam iz svega ovoga da sam i dalje sposoban da budem na visini zadatka kad je preda mnom izazov i da mogu da pređem preko svega što me sprečava da ispunim životne ciljeve - rekao je čuveni bokser.

Tajson nije jedini koji se “borio” sa ajkulom.

Pre njega to je uradio njegov sunarodnik Majkl Felps, koji se trkao sa “čudovištem iz morskih dubina”.

Kada su se rezultati uporedili, velika bela ajkula je pobedila za dve sekunde. Njeno vreme je bilo 36,1, a Felpsovo, uz pomoć specijalno dizajniranih peraja da bi imao veće šanse za uspeh, 38,1 sekund.

Ako je za utehu navijačima ovog osvajača 28 olimpijskih medalja, od čega 23 zlatne, Majkl Felps je tokom naučnog testiranja uspeo da pobedi jednu ajkulu, ali je ipak izgubio ukupnim rezultatom 1:2. Naime, na 50 metara “trkao” se najpre sa čekić-ajkulom, koja je pobedila rezultatom 15,1 sekund naspram Amerikančevih 18,7, dok je Felps pobedio crnovrhog grebenskog morskog psa, vrlo rasprostranjenu “rif ajkulu”, sa 18,7 – 18,9. Konačni trijumf svojoj ekipi obezbedila je “velika bela”.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.