NAPALI KIMIJA JER NIJE HTEO DA KLEČI: Novi skandal je potresao javnost, oglasio se i ON!
Kimi Raikonen, Foto: Profimedia

NIJE BAŠ SREĆAN ZBOG TOGA

NAPALI KIMIJA JER NIJE HTEO DA KLEČI: Novi skandal je potresao javnost, oglasio se i ON!

Mnogi smatraju da se bespotrebno priča o ovome...

Objavljeno:

Kimi Raikonen je jedan od šestorice vozača Formule 1 koji su pred Veliku nagradu Austrije prošlog vikenda odbili da "kleknu" u znak podrške borbi protiv rasizma

Očekivano se zbog toga podigla prašina u javnosti, spominje se da je Luis Hamilton "vršio pritisak" na vozače da "kleče" pred početak trke.

Većina vozača koji su prošle nedelje ostali da stoje, dok su na sebi imali već anti-rasističku poruku, smatra da se bespotrebno priča o ovome...

- Mislim da svako ima pravo da radi šta želi. Svi vozači su definitivno protiv rasizma, svi smo imali majice sa tom porukom. I više sam nego srećan da pomognem u ovakvim stvarima, ali na kraju svako ima pravo da uradi ono što mu odgovara - rekao je Kimi Raikonen.

Osim njega, stajali su još Danil Kvjat (AlfaTauri), Karlos Sajnc (Meklaren), Maks Ferstapen (Red Bul), Šarl Lekler (Ferari) i Antonio Đovinaci (Alfa Romeo), dok postoje "prozivke" da je to zbog pritiska iz njihovih zemalja, mada je teško pronaći zajednički imenitelj za Rusiju, Holandiju, Španiju, Monako, Italiju i na kraju Finsku iz koje je Raikonen.

- Formula 1 i svi timovi rade sve što je u njihovoj moći, pa je pomalo ludo da me uopšte pitate za ovo. Ipak, to je naš svet u kome živimo... - rekao je nezadovoljni Raikonen prenosi "Skaj Sports".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.