CRNA GORA UKRALA HRVATIMA SEKSI MATEU: Najlepša i najtalentovanija Hrvatica promenila reprezentaciju!
Matea Pletikosić prelazi da igra za reprezentaciju Crne Gore, Foto: Printscreen/Facebook/Matea Pletikosić

Još jedna u nizu

CRNA GORA UKRALA HRVATIMA SEKSI MATEU: Najlepša i najtalentovanija Hrvatica promenila reprezentaciju!

Još jedan u nizu slučajeva u kojima najbolje rukometašice regiona prelaze da igraju pod crnogorskom zastavom

Objavljeno:

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore nastavlja da se pojačava nekima od najboljih i najtalentovanijih igračica iz država iz okruženja, pa će tako njena članica postati i Hrvatica Matea Pletikosić.

Ova devojka je rođena u Sinju i igrala je za kadetsku reprezentaciju Hrvatske pre 5 godina kada je bila proglašena za najboljeg srednjeg beka Evropskog prvenstva u svom uzrastu.

Nakon toga je prešla u Budućnost iz Podgorice, čiji je i dan-danas član. S obzirom na to da 3 godine nije igrala za Hrvatsku i da je više od 3 godine registrovana kao igračica Budućnosti, ona je ispunila uslove EHF-a za promenu državljanstva i reprezentacije.

Ona nije prva igračica iz Hrvatske koja je prešla da igra za crnogorski nacionalni tim, pošto je isto uradila Marta Batinović prošle godine, a u ovom trenutku i dalje traju pregovori sa Slovenkom Barbarom Lazović, koja je udata za crnogorskog reprezentativca Vuka Lazovića (sina pokojnog glumca Danila Lazovića), pa se očekuje da i ona postane deo crnogorske reprezentacije.

Od trenutka razdvajanja Srbije i Crne Gore i mnoge najbolje igračice iz Srbije su prethodnih godina prešle da igraju za crnogorsku reprezentaciju poput Bojane Popović, Ane Đokić, Ane Radović, Katarine Bulatović, Maje Savić, Mirjane Milenković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.