KRAJ - NIŠTA OD NOVIH TITULA! Najveći vaterpolo trener rekao dosta!
Ratko Rudić u zagrljaju sa Dejanom Savićem, Foto: Starsport©

LEGENDA!

KRAJ - NIŠTA OD NOVIH TITULA! Najveći vaterpolo trener rekao dosta!

Trenirao je čak pet nacionalnih selekcija

Objavljeno:

Jedan od največih vaterpolo trenera svih vremena Ratko Rudić odlazi iz Pro Reka, a gotovo je izvesno da će i završiti blistavu karijeru.

Bez obzira hoće li se igrati ove sezone, Rudićeva dvogodišnja era u gradiću kod Đenove poznatom po vaterpolu je skoro sigurno završena, pošto mu ističe dvogodišnji ugovor, a neće ga produžiti.

Rudić je u Reko stigao na leto 2018. godine, u prvoj sezoni osvojio dva domaća trofeja, ali mu je izmakao izmakao evropski trofej koji se čeka od 2015. Pro Reko je trebalo da bude domaćin završnog turnira Lige šampiona ove sezone, ali od toga neće biti ništa, kako stoje stvari.

Ratko Rudić
Ratko Rudić foto: Starsport©

Rudić je trenirao pet nacionalnih selekcija - SFRJ, Italiju. Hrvatsku, SAD i Brazil.

- Koronavirus nam je uništio snove, ali odluku da završim karijeru doneo sam još pre toga. Želeo sam da je završim velikim uspehom, ali se to promenilo sa pandemojom. Budućnost je neizvesna i videćemo kako će sve biti organizovano - rekao je Rudić za italijanske medije.

Osvojio je četiri olimpijska, a po tri svetska i evropska zlata.

Nakon Igara u Riju je najavio penziju, iz koje se vratio da bi preuzeo Reko, ali se oprostio bez titule evropskog prvaka sa Italijanima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.