REPREZENTATIVAC HRVATSKE DIGAO GLAS: Ogrešili ste se o Srbiju i BiH!
Zastave Srbije i Hrvatske, Foto: AP

U PRAVU JE ČOVEK

REPREZENTATIVAC HRVATSKE DIGAO GLAS: Ogrešili ste se o Srbiju i BiH!

- Oni bi mogli da naprave iskorak, a vi ste im to onemogućili - parafraziramo njegove reči

Objavljeno:

Reprezentativac Hrvatske u rukometu Luka Stepančić gostovao je u podkastu "Balkan Handball" gde se između ostalog dotakao odluke EHF da ukine baraž i predbaraž za Svetsko prvenstvo, zbog čega Srbija i Bosna i Hercegovina ostaju bez šanse za plasman na najveću svetsku smotru.

- Zašto ne dati nekome šansu da se kvalifikuje? Ko kaže da na Svetskom prvenstvu ne bi igrali i Srbija i BiH ili bilo ko drugi? Uvek se na nekoga gleda kao da je autsajder. Ali zašto? Pogledajmo poslednje EP, na kojem je BiH odigrala odlično i namučila mnoge ekipe. Srbija je uvek tu negde pri vrhu i ko zna da li bi ove dve reprezentacije napravile neki iskorak - pita se Stepančić.

Vujić i Stepančić
Vujić i Stepančić foto: AP/Michael Sohn, EPA/Sacha Steinbach

Ono što je možda još važnije je to da će jedno veliko takmičenje propustiti mnogi mladi rukometaši iz našeg regiona.

- Da li bi možda iskočio neki mladi igrač kojeg bi zapazili na Svetskom prvenstvu? Ovako si im uzeo šansu. Mislim da je odluka ishitrena, pogotovo za reprezentacije, jer je bilo dovoljno vremena - naglasio je hrvatski reprezentativac.

Za razliku od Srbije i BiH, koje je užasan plasman na poslednjem Evropskom prvenstvu (20. i 23. mesto) koštao plasmana na Mundijal, Hrvati će braniti čast regiona u Egiptu i imati šansu da pokažu zašto su aktuelni evropski vicešampioni.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.