OD OVOGA NEMA GORE: Srpski rukomet je najgori u Evropi! Čak je i Kosovo bolje plasirano od nas!
Foto: Reuters

sramota

OD OVOGA NEMA GORE: Srpski rukomet je najgori u Evropi! Čak je i Kosovo bolje plasirano od nas!

Poslednji veći uspeh naš muški klupski rukomet ostvario je u maju 2014. godine

Objavljeno:

Na rang list Evropske rukometne federacije za sezonu 2020/21, rađenoj na osnovu uspeha muških klubova u poslednje tri sezone, Srbija deli 29. mesto sa tzv. Kosovom, ali je na toj listi ispod tzv. Kosova.

Broj osvojenih bodova katastrofalan je po nas - šest. Ispod tzv. Kosova i Srbije nema nikog. Dakle, mi smo na samom dnu evropskog rukometa kada se uzimaju u obzir zemlje čiji predstavnici se takmiče pod okriljem HF!

Poslednji veći uspeh naš muški klupski rukomet ostvario je u maju 2014. godine, kada je Metaloplastika igrala finale Čelendž kupa. Od tada je, do danas, klub iz Šapca četiri puta izlazio u Evropu i samo je jednom, ove sezone, uspeo da eliminiše protivnika (Bešiktaš), ali već u sledećem kolu Velenje je bilo mnogo bolje.

foto: EPA/Guillaume Horcajuelo

Vojvodina, najbolji srpski tim, doživela je fijasko ispadanjem od kluba iz Luksemburga, a od tada je tri puta prošla u drugu rundu (bolji od Dukasa, Tajgersa i Lovćena), a nepremostive prepreke bili su predstavnici Švajcarske (ukupno su Novosađani izgubili s 22 gola razlike), Danske i Španije.

Dinamo iz Pančeva je dva puta igrao u evropskim takmičenjima i oba puta bio je eliminisan na prvom koraku. Najpre od Bern Murija i Benfike (Portugalci bili bolji ukupno s 26 golova razlike).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.