VRANJEŠ JE BIO SELEKTOR SRBIJE SAMO NEDELJU DANA: Posle 7 godina otkrio je šta se desilo!
Ljubomir Vranješ, Foto: Profimedia

SVE JE ISPRIČAO

VRANJEŠ JE BIO SELEKTOR SRBIJE SAMO NEDELJU DANA: Posle 7 godina otkrio je šta se desilo!

- Svi igrači su me prihvatili. Imao sam plan, tri akcije u odbrani i to je to. Idemo i verovali smo

Objavljeno:

Nekadašnji selektor rukometne reprezentacije Srbije posle sedam godina otkrio je zašto se na toj poziciji zadržao samo sedam dana, u podkastu na "Balkan handball-u".

Proslavljeni reprezentativac Švedske, a potom i sjajan trener, izeno je sve detalje ovog nesvakidašnjeg slučaja.

- Bilo je neverovatno, dosta stvari se desilo što nije trebalo da se desi i pre nego što sam došao. Na aerodromu su mi ukrali laptop, a u njemu sam imao pripremljene analize, katastrofa. Ali to se nekako sredilo - kaže Vranješ i nastavlja:

- Svi igrači su me prihvatili. Imao sam plan, tri akcije u odbrani i to je to. Idemo i verovali smo. To je lopta. To je bila prva utakmica, a da su Rusi izgubili pred domaćom publikom - rekao je Vranješ.

Svaki minut sa igračima mu je bio sjajan, čak pokazuje i kako se naježio...

- Ljudi su mi posle pričali da niko nije hteo posao. Ali ja sam samo rekao... Srbija ima super igrače, video sam da može. Tih sedam dana je bilo... Svaki dan mi je bilo super, voleo sam da budem sa njima, voleo sam ih sve, svaki minut - kaže on.

A onda se pojavio veliki problem...

- Imao sam ugovor sa Flensburgom i oni su rekli: 'Sve je ok, možeš ti to i dalje da radiš, ali treba nam da i Srbija plati nas'. Da se to kompenzuje. Oni su počeli da se dogovaraju, Flensburg je hteo nešto, a Srbija nije mogla to da plati. Ja se tu ništa nisam pitao i onda je Flensburg rekao: 'Dosta je, nećemo više da pregovaramo, ovo je za nas bezveze'. Tako su meni rekli. Rekli su: 'Ne'. I to je to - kaže Vranješ.

Ovaj stručnjak je od 2010. do 2017. vodio Flensburg, a u sezoni 2017/2018 bio je na čelu Vesprema, dok je od 2019. trener Kristijanštada i selektor je Slovenije sa kojom je na Evropskom prvenstvu 2020. osvojio četvrto mesto.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.