OLIMPIJSKE IGRE SE NEĆE ODRŽATI NI 2021 GODINE? Novi haos oko organizacije sportske svetkovine u Tokiju!
Foto: EPA/Franck Robichon

virus je poremetio sve

OLIMPIJSKE IGRE SE NEĆE ODRŽATI NI 2021 GODINE? Novi haos oko organizacije sportske svetkovine u Tokiju!

Olimpijske igre su prošlog meseca zbog pandemije koronavirusa odložene za narednu godinu i trebalo bi da se održe od 23. jula do 8. avgusta 2021. godine

Objavljeno:

Izvršni direktor Organizacionog odbora Olimpijskih igara u Tokiju Toširo Muto rekao je da ne može da garantuje da će Igre biti organizovane sledeće godine.

Dok se koronavirus širi u Japanu, premijer Šinzo Abe je ove nedelje izdao hitnu deklaraciju za borbu protiv virusa, stavljajući zemlju pod razna ograničenja.

- Mislim da niko ne bi mogao da kaže da li će biti moguće staviti virus pod kontrolu do narednog jula ili ne. Sigurno je da nismo u mogućnosti da vam damo jasan odgovor - rekao je Muto na konferenciji za novinare na daljinu.

foto: EPA/Kimimasa Mayama

Olimpijske igre su prošlog meseca zbog pandemije koronavirusa odložene za narednu godinu i trebalo bi da se održe od 23. jula do 8. avgusta 2021. godine.

Abe je kritikovan da je sporo deluje u borbi protiv koronavirusa, a opozicioni politički lideri su sugerisali da je umanjivao težinu virusa zbog želje da se Olimpijske igre održe ove godine.

- Doneli smo odluku da odložimo Igre za godinu dana i sada možemo samo naporno da radimo na pripremi Igara. Iskreno se nadamo da će sledeće godine čovečanstvo uspeti da prebrodi krizu izazvanu korona virusom - rekao je Muto.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.