NAJBOLJI IGRAČ EVROPE RASPALIO IZ SVEG GLASA: Srpski treneri su izgubljeni u vremenu i prostoru!
Petar Nenadić nije imao dlake na jeziku, Foto: Starsport©

predlaže stranca za selektora

NAJBOLJI IGRAČ EVROPE RASPALIO IZ SVEG GLASA: Srpski treneri su izgubljeni u vremenu i prostoru!

Nenadić je poručio i da bi u slučaju dolaska stranog trenera na klupu Srbije verovatno ponovo obukao dres reprezentacije

Objavljeno:

Najbolji rukometaš Evrope za prošlu godinu Petar Nenadić i član mađarskog Vesprema izjavio je da je za mušku reprezentaciju Srbije jedino rešenje da je sa klupe predvodi strani trener.

Rukometaši Srbije na Evropskom prevenstvu u januaru sa tri poraza zauzeli su poslednje mesto u grupnoj fazi iza Hrvatske, Belorusije i Crne Gore.

Nenad Peruničić podneo je ostavku na mestu selektora, a kao njegovi naslednici pominjani su Španac David Dejvis šef stručnog štaba Vesprema, Antonio Karlos Ortega, trener Hanovera, kao i njegov dugogodišnji pomoćnik Ćavi Sabate.

Petar Nenadić je opleo po srpskim trenerima
Petar Nenadić je opleo po srpskim trenerimafoto: Reuters

- Od 2006. godine, poslednjih 14 godina, mi nismo imali dobrog trenera. Hajde, bio je tu Sead Hasanefendić, kratko i Ljubo Vranješ, ali svi su drugi bili da ne kazem ne znam šta. Moje lično mišljenje je da je jedino rešenje stranac, jer je 95 odsto srpskih trenera stalo u vremenu i prostoru. Strani treneri bi doneli boljitak, jer se oni bave rukometom. Interesuju se za svoje igrače, zanima ih kako rade u klubovima, a samim tim se i igrač oseća važnim kada se neko interesuje za njega. To su stvari koje kod nas ne postoje. Da li je to stvar ega ili neko misli da je najpametniji, ne znam - rekao je Nenadić u razgovoru za Balkan-Handball.

Srednji bek Vesprema rekao je i da bi u slučaju da Srbiju preuzme stranac verovatno ponovo obukao nacionalni dres, koji je poslednji put nosio 2018. godine.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.