ODLAZAK NAJVEĆEG: Arpad Šterbik završio karijeru zbog koronavirusa!
Arpad Šterbik, Foto: EPA/ Georgi Licovski

kraj

ODLAZAK NAJVEĆEG: Arpad Šterbik završio karijeru zbog koronavirusa!

- Ovo je za mene bila baš teška odluka - rekao je legendarni golman

Objavljeno:

Arpad Šterbik (40) je objavio kraj svoje rukometne karijere!

Bio je jedan od najvećih golmana koji su ikada igrali rukomet i zlatnim slovima će biti upisan u istoriju ove igre. Šterbik je nastupao za našu reprezentaciju, ali se proslavio u španskoj selekciji, sa kojom je osvojio mnoštvo medalja, a najveći uspesi su mu zlatna medalja na Svetskom (2013) i Evropskom prvenstvu (2018).

Razlog za odlazak u penziju je koronavirus, koji je zaustavio sport u celom svetu, pa tako i u Mađarskoj, gde je Šterbik nastupao za Vesprem. Kako kaže, njegovo telo ne može više da idrži napore profesionalnog sporta i ova pauza, koja ne zna koliko će trajati, bi prilično loše uticala na njegovu formu, pa je odličio da je najbolja odluka da okonča svoju karijeru.

- Ovo je za mene bila baš teška odluka. Iskreno vam kažem, bilo bi mi baš teško da se opet aktiviram i branim posle duge pauze. Čini mi se da je duel sa Tatabanjom poslednji koji sam odigrao u karijeri. Žao mi je što neću biti u prilici da odigram još jedan Fajnal for Lige šampiona, želeo sam da pojurim još jednu titulu evropskog prvaka, međutim, u ovim okolnostima to je za mene nemoguća misija - rekao je Šterbik, koji je rođen u Senti pre 40 godina.

Golman, koji je pokupio nebrojano mnogo individualnih proizanja, je u svojoj karijeri branio za Jugović, Vesprem, Sijudad Real, Atletiko, Madrid, Barselonu i Vardar.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.