NIŠTA OD OLIMPIJSKIH IGARA OVE GODINE! Dogovoren istorijski presedan u sportu!
Posledica razgovora predsednika MOK-a i premijera Japana, Foto: EPA/Kimimasa Mayama

BAH i ABE odlučili

NIŠTA OD OLIMPIJSKIH IGARA OVE GODINE! Dogovoren istorijski presedan u sportu!

Po prvi put se Olimpijske igre neće održati na svake četiri godine

Objavljeno: 13:56h

Olimpijske igre u Tokiju biće pomerene za 2021. godinu. Sa time su se složili prvi čovek MOK-a, Tomas Bah i premijer Japana Šinzo Abe.

Njih dvojica su u utorak obavili telefonski razgovor tokom koga je predsednik japanske Vlade predložio da se usled celokupne situacije u svetu zbog pandemije koronavirusa Igre odlože za godinu dana.

- Nakon što je razgovarao sa predsednikom MOK-a, premijer Abe je u razgovoru za medije objasnio kako su se njih dvojica dogovorila da se Olimpijske igre ne otkažu, već pomere za leto 2021 - prenosi zvaničan Tviter profil premijera Japana.

Ovakva odluka bi trebalo da bude zvanična, iako je iz MOK-a bilo najavljeno da će konačna odluka o održavanju OI biti doneta tek 20. aprila.

Međutim, situacija za sada nikako ne ide u prilog poštovanju zakazanog održavanja, posebno što su velike sportske sile poput Kanade, Australije, Velike Britanije i SAD najavile da će zabraniti učešće svojim sportistima, ako se Igre ne odlože za sledeću godinu.

Ova odluka predsednika MOK i premijera Japana samo potvrđuje informaciju od ponedeljka koju je medijima prosledio član Međunarodnog olimpijskog komiteta Dik Paund.

Da li će igre biti održane u istom vremenskom periodu leta 2021. godine saznaćemo naknadno.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.