OVO SE NIKAD NIJE DESILO: Olimpijski plamen stigao u Japan, usledila je scena kakvu sport pamti...
Japanci dočekali olimpijski plamen, Foto: Profimedia

AU

OVO SE NIKAD NIJE DESILO: Olimpijski plamen stigao u Japan, usledila je scena kakvu sport pamti...

Osim veoma uspešnih Olimpijskih igara u Tokiju 1964. godine, glavni grad Japana trebalo je da bude domaćin Olimpijade i 1940. godine, ali su te igre otkazane zbog Drugog svetskog rata

Objavljeno:

Olimpijski plamen stigao je danas iz Grčke u Japan.

Avion sa plamenom Olimpa sleteo je u vojnu bazu Macušima, ali na aerodromu nije bilo uobičajenog dočeka i dobrodošlice zbog epidemije koronavirusa, javlja Rojters.

Osim veoma uspešnih Olimpijskih igara u Tokiju 1964. godine, glavni grad Japana trebalo je da bude domaćin Olimpijade i 1940. godine, ali su te igre otkazane zbog Drugog svetskog rata.

- Prvi put u poslednjih 56 godina olimpijski plamen je ponovo stigao u Tokio i ja se nadam da će i ova vatra osvetliti put nade mnogim ljudima - izjavio je predsednik Organizacionog komiteta Joširo Mori, očigledno aludirajući na Olimpijadu u Tokiju 1964, prenosi AP.

Bez obzira na pandemiju korona virusa, organizatori su uvereni da će Olimpijske igre u Tokiju biti održane kako je i planirano, od 24. jula do 9. avgusta.

Ipak, organizatori nisu isključili ni mogućnost da Olimpijada bude odložena ukoliko se pandemija ne stavi pod kontrolu i steknu se uslovi za bezbedno održavanje ove najveće i najmasovnije sportske manifestacije na svetu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.