APOKALIPTIČNE NAJAVE: Koronavirus gasi sve sportske događaje na svetu - NBA, Ligu Evrope, pa čak i Ligu šampiona!
Koronavirus zaustavlja sport?, Foto: EPA/KIM CHUL-SOO, Printscreen

STRAŠNE VESTI

APOKALIPTIČNE NAJAVE: Koronavirus gasi sve sportske događaje na svetu - NBA, Ligu Evrope, pa čak i Ligu šampiona!

Ovo baš ne valja, nadamo se da će sve ubrzo biti završeno

Objavljeno:

Fudbaleri Hetafea neće putovati u Milano na utakmicu osmine finala Lige Evrope, potvrdio je predsednik tog kluba. Hetafe je poslao i zvanični dopis UEFA u kom traži rešenje za ovaj meč, jer nema smisla da se on igra u Milanu.

- Moji igrači neće putovati u Milano, po cenu da nam bude upisan poraz u prvom meču s Interom pa čak i da nas izbace iz takmičenja. Ne želimo ići u žarište zaraze. UEFA nešto mora poduzeti, moraju pronaći neku alternativu. Španska vlada je zabranila dolazne letove iz Italije, a sada se od nas traži da idemo u središte epidemije - rekao je Anhel Tores. Danas se očekuje odgovor UEFA i konačna odluka - da li bi bilo pravedno da Hetafe bude izbačen iz LE zbog ovoga? Šta će biti sa Ligom šampiona?

Fudbaleri nisu jedini koji su u problemu zbog ove pošasti modernog doba. Bezbednosne mere sprovešće i NBA liga, koja će u sredu održati sastanak na kom će se odrediti kako će se takmičenje organizovati zbog problema sa koronavirusom.

Ukoliko virus bude "isterao" košarku iz jednog grada postoji mogućnost da se igra u susednom gradu, a ukoliko ni tamo nije bezbedno utakmica bi se igrala u prvom narednom koji garantuje bezbednost.

NBA liga trenutno razmišlja da zabrani dolazak gledaocima na utakmice ili na nešto još drastičnije – prekid sezone na određeno vreme, prenosi ESPN.

Posle sastanka u sredu ćemo imati i više informacija o svemu, a kako se priča, određeni broj ekipa je već pristao da zabrani dolazak publike uz još neke mere bezbednosti koje će se ticati aktera utakmica.

Vlasti grada San Franciska su već naložile Golden Stejt Voriorsima da igraju bez prisustva publike, dok će Klivlend Kavalirsi biti na putu sve do 24. marta. Videćemo do tada šta će se sve izdešavati.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.