ZVEZDA JE PRIRODNO BROJ 1: Mnogima smo trn u oku, pripremimo za ozbiljne reforme!
Nebojša Čović, Foto: Starsport©

ROĐENDANSKA ČESTITKA

ZVEZDA JE PRIRODNO BROJ 1: Mnogima smo trn u oku, pripremimo za ozbiljne reforme!

Ukoliko budemo nepažljivi i podlegnemo spinovanjima i pritiscima – mogu nam ostati samo sećanja

Objavljeno: 14:41h

Predsednik košarkaškog kluba i predsednik Upravnog odbora SD Crvena zvezda Nebojša Čović čestitao je 75. rođendan crveno-belih i osrnuo se na dešavanjima u sporskom društvu.

Čovićevo obraćanje vam prenosimo u celosti.

"U moru medalja, uspeha naših sportista, klubova, kao deo Crvene zvezde i neraskidivi deo reprezentacije Jugoslavije i Srbije, naše sportsko društvo, naša Crvena zvezda je postala svetski brend i najbolji promoter svih najboljih vrednosti koje ovo društvo ima.

Dopalo se to nekome ili ne, Crvena zvezda je najveća – ona je ne samo brend, ogromna porodica, i što je najvažnije i zbog čega nam mnogi zavide – Crvena zvezda je narodna!

I ove godine smo dodelili veliki broj nagrada, jer svake godine SD Crvena zvezda uvećava broj pehara, medalja i nagrada u svojim trofejnim salama. Crvena zvezda nas je na to navikla i tako je i ove godine. Imamo šampione Evrope, osvajače duplih kruna, učesnike Liga šampiona, Evroliga, velikane koji nose i epitet “najbolji sportista sveta”pojavljuju se neka nova deca naslednici velikana koji su nosili našu Crvenu zvezdu na grudima još od 1945. godine.

foto: Starsport©

I tu bi se zaustavio sa pohvalama, jer Crvena zvezda kao takva uvek mora da gleda napred, da upozorava, da bude budna…

Mi smo velika porodica u kojoj se ne nalazi samo 36 klubova i na hiljade sportista, već i milionska armija navijača i ljudi koji vole Crvenu zvezdu, u Srbiji, Crnoj Gori, Republici Srpskoj, ostalim delovima bivše SFRJ, Evropi, Americi, Australiji…u svim delovima sveta!

Zato moramo više nego ikada da odgovorimo izazovu vremena, da se pripremimo za ozbiljne reforme i kreiranje drugačijeg i dugoročnijeg plana razvoja i strategije rada, da imamo mehanizam odbrane od mnogih kojima je Crvena zvezda „trn u oku“ i večita patnja, da imamo rešenje čak i za situaciju opstanka Sportskog društva Crvena zvezda u godinama koje su pred nama.

foto: Starsport©

Sportsko društvo Crvena zvezda će se i ovog 4.marta prisetiti svih velikih uspeha iz prethodnih godina. Ovaj dan i to u 75-godišnjici jubileja jeste dan za pohvale i slavlje, ali i za slanje jasne i glasne poruke – da je Crvena zvezda svesna značaja ali i odgovornosti u ovom društvu.

U danu u kome slavimo naše džudiste, Novaka, fudbalere i košarkaše, našu decu koja kreću njihovim stopama, ne smemo i nemamo pravo da zaboravimo i grčevitu borbu za opastanak rukometaša, muke odbojkaša, probleme vaterpolista i košarkašica, besparicu mnogih klubova u našoj porodici. Ne smemo da zaboravimo ni vremena kada smo nekako došli u apsurdnu situaciju u kojoj smo se neuspešno borili od optužbi mnogih koji su trošili državne pare i ekspresno kitili svoje istorije i biografije, da smo miljenici države?

Zato, i to vrlo brzo je neophodno da analiziramo i pronađemo rešenje kako kao velika porodica možemo da funkcionišemo u budućnosti: kako će se finansirati klubovi, kako ćemo poštovati osnovne postulate i vrednosti Crvene zvezde u eri savremenih tehnologija i društva koje ide napred i menja se. To je i naša obaveza!

foto: Starsport©

Konačno, da li kao društvo želimo da imamo ovakvu Crvenu zvezdu – sportsko društvo koje je ponos ovog naroda i jedan od najboljih i najprepoznatljivijih brendova i “proizvoda“ Republike Srbije u celom svetu. Znaju ko smo i kada vide grb, i kada čuju naše ime, na bilo kom svetskom jeziku.

Zadatak nije lak, a linija je vrlo tanka između mogućnosti da SD Crvena zvezda bude ono što svi želimo – ponos budućih generacija. Međutim, ukoliko budemo nepažljivi i podlegnemo stalnim spinovanjima i pritiscima – mogu nam ostati samo sećanja na dane kada smo bili veliki! Zato je neophodno jedinstvo, kako bi sačuvali SD Crvena zvezda i sve klubove. Iza nas su teška vremena, a pred nama period velikih iskušenja!

Zato, Zvezdaši slavimo i budimo ponosni, ali nemamo pravo da zaboravimo kroz šta smo prošli i kroz koliko muka došli do mesta i broja koje nekako prirodno ide uz Crvenu zvezdu – broja 1 - rekao je Nebojša Čović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.