Oni su budućnost srpskog sporta! Znate li šta je Pravoslavno sportsko društvo Sveta Srbija? (FOTO) (VIDEO)

Sport i ljubav prema otadžbini

Oni su budućnost srpskog sporta! Znate li šta je Pravoslavno sportsko društvo Sveta Srbija? (FOTO) (VIDEO)

Oni spajaju veru i ljubav prema sportu. Ovo je priča o njima
Objavljeno:

Uz pomoć proslavljenih srpski sportista i sportskih radnika Dejana Tomaševića, Mateje Kežmana, Aleksandra Kristića, Aleksandra Stanojevića, Gorana Stevanovića i drugih asova juna 2013. godine, s blagoslovom Patrijarha Irineja, osnovano je društvo koje spaja veru i ljubav prema sportu - "Pravoslavno sportsko društvo Sveta Srbija" Ovo udruženje okuplja više 500 mališana koji treniraju fudbal, košarku, odbojku i planinarenje pod nadzorom 14 trenera.

Predsednik udruženja Dejan Tomašević kaže od PSDSS j rekao da je cilj da mlađi naraštaji postanu uspešniji i bolji od osnivača i da svoj narod i zemlju vole iznad svega. - Lična vizija svih nas iz "Pravoslavno sportsko društvo Sveta Srbija" i svih prijatelja koji nam pružaju podršku je da u bliskoj budućnosti, vi draga deco, postanete daleko bolji i uspešniji od svih nas. Da postanete ljudi koji će govoriti svetske jezike, podjednako razvijati svoj intelekt i telo, biti tolerantani, sticati prijateljstva širom sveta, pomagati ljude u nevolji. Vernici koji će biti nemilosrdni prema grehu i strpljivi prema grešniku. Lideri koji će biti odlučni, ali i ponizni. Roditelji koji će znati da vole i da praštaju. Rodoljubi koji će svoj narod i svoju zemlju voleti iznad svega - obratio se Dejan Tomašević. Organizacija među decom promoviše sportske i religijske vrednosti. U skladu sa pravoslavnim vrednostima i Jevanđelskim pravilima, društvo nastoji da ostvari sledeće ciljeve: Sportovi i sportski klubovi: - Podsticanje i promovisanje zajedništva sportskog i pravoslavnog, telesnog i duhovnog, zbog zdravog i pravilnog razvoja mladih ličnosti i sportista; - Razvoj klubova raznih sportova u okviru PSD-a, primenom najsavremenijih sportskih i trenažnih metoda; - Radi ispunjenja svojih ciljeva i finansiranja svojih aktivnosti, osnivanje podružnica/klubova i centara u što većem broju gradova i mesta u Srbiji i, po mogućstvu, i van Srbije onde gde živi naš narod; - Aktivnosti i projekti, čiji su ciljevi istraživanje, obogaćivanje i unapređenje sportskog i takmičarskog, pravoslavnim vrednostima i Jevanđelskim principima; - Podsticanje prepoznavanja i negovanja talenata kod mladih i pomoć za ispoljavanje njihovih ličnosti i darova u sportu, veri i drugim plemenitim disciplinama. Vaspitanje i obrazovanje: - Podsticanje i doprinos negovanju pravoslavnih vrednosti i vaspitno - obrazovne tradicije u savremenoj pedagogici, sportskom vaspitanju i obrazovanju - Aktivnosti i projekti kojima će naši mladi sportisti biti bolje pravoslavno vaspitani i obrazovani - Preventivno delovanje protiv bolesti zavisnosti, totalitarnih i ekstremističkih kultova, ideoloških pokreta i grupa i pseudo - sportskih vrednosti; -Izdavanje i produkcija pisanih, štampanih i elektronskih publikacija i programa radi ispunjenja svojih ciljeva i predstavljanja rada.

Tradicija i Rodoljublje
Dobrotvorstvo
Ekologija "
Pravoslavno sportsko društvo Sveta Srbija " neprofitni rad finansiraju se od sportskih i drugih nadležnih institucija
priloga, donacija, poklona i drugih vidova podrške naplaćuju članarine od samih sportista i njihovih roditelja je zabranjena Sportsko sabranje Svete Srbije inspirisan likom i delom Nikole Tesle
14. i 15 maja Subota, 14. maj Nedelja 15. maj
Andrija Milošević i Anđelka Prpić Đorđa Đokovića i gosta iznenađenja Dušan Borković

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.