GOTOVO JE! SRBIJA BEZ OLIMPIJSKIH IGARA: Evropski šampion porazom od Bugarske ispao sa kvalifikacionog turnira!
Srpski odbojkaši ne idu na Olimpijske igre u Tokio, Foto: EPA/Yoan Valat

Nažalost nisu bili na nivou

GOTOVO JE! SRBIJA BEZ OLIMPIJSKIH IGARA: Evropski šampion porazom od Bugarske ispao sa kvalifikacionog turnira!

Naši odbojkaši će propustiti druge uzastopne Olimpijske igre

Objavljeno: 17:09h

Evropske prvake nećemo gledati na Olimpijskim igrama u Tokiju na leto! Odbojkaši Srbije doživeli su poraz od Bugarske 3:2 (21:25, 26:24, 22:25, 25:20, 13:15) u trećem kolu grupne faze kvalifikacionog turnira u Berlinu i ostali bez polufinala, a samim time i bez vize za Tokio.

Izabranici Slobodana Kovača imali su jasnu računicu pre meča pred sobom pobeda maksimalnim rezultatom ili sa samo jednim izgubljenim setom donosi plasman u polufinale, dok pobeda sa 2 izgubljena seta ostavlja samo teoretsku nadu, odnosno, onda bi Holandija morala da načini iznenađenje i pobedi Francusku.

Međutim, kako su igrači u crvenim dresovima doživeli poraz time je otišla i poslednja nada za polufinale.

Odbojkaši Srbije su doživeli poraz u odlučujućem meču u grupi od Bugarske
Odbojkaši Srbije su doživeli poraz u odlučujućem meču u grupi od Bugarskefoto: AP

Na Olimpijske igre na kontinentalnom kvalifikacionom turniru plasiraće se samo osvajač turnira, a to nažalost neće biti tim koji je u septembru osvojio Evropsko prvenstvo.

Na ovaj način će srpski odbojkaši propustiti i druge uzastopne Olimpijske igre, pošto ih nije bilo ni pre 4 godine u Rio de Žaneiru.

Bilo je jasno od početka meča da ne ide u pravom smeru po srpsku reprezentaciju, jer su Bugari bili daleko bolji u prvom setu i rutinski ga osvojili 25:21.

U drugom su se podigli malo Kovačevi igrači i počeli su da igraju bolje, viđena je prava borba prsa u prsa i posle velike drame zahvaljujući sjajnoj partituri Uroša Kovačevića uspeli smo da izjednačimo na 1:1.

Srpski odbojkaši će propustiti i druge uzastopne Olimpijske igre
Srpski odbojkaši će propustiti i druge uzastopne Olimpijske igrefoto: AP

I taman se činilo da bi to osvajanje drugog seta mogla biti prekretnica u meču, jer su naši odlično otvorili treći set i vodili 7:2, ali su protivnici polako topili tu prednost i na polovini došli do preokreta, a potom i do osvajanja drugog seta, te je time već bilo jasno da je Srbiji za polufinale ostala samo teorija.

U četvrtom setu je situacija bila kao preslikana iz trećeg seta, ali samo ovog puta u korist Orlova, koji su se vratili posle zaostatka i uspeli da izjednače na 2:2.

U odlučujućem petom setu Srbiji nije pomoglo ni vođstvo od četiri poena prednosti, olako su tu prednost ispustili i posle više nije bilo povratka.

Nažalost, loš početak za srpski sport 2020. godine kada je reč o OIimpijskim igrama.

Srbija: Kovačević 14, Mitić, Petrić 17, Peković, Krsmanović 6, Ivović, Jovović 2, Atanasijević 12, Luburić 7, Majstorović, Podršačanin 8, Lisinac 7, Stanković 4, Vućićević.

Bugarska: Dimitrov, Atanasov 6, Gotsev 2, Penčev 7, Černokožev 6, Skrimov 14, Seganov 4, Josifov 9, Salparov, Todorov 2, Penčev 6, Sokolov 20, Grozdanov 5, Karakašev.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.