TEŠKE BOLESTI, RASPADNUT LEŠ I RASIZAM: Ovo su samo neki od najvećih šokova u svetu sporta u 2019. godini!
Šokovi u svetu sporta, Foto: AP/EPA/Alberto Martin/Printscreen Youtube/, AP

bilo je burno

TEŠKE BOLESTI, RASPADNUT LEŠ I RASIZAM: Ovo su samo neki od najvećih šokova u svetu sporta u 2019. godini!

Teška je bila ova 2019. godina

Objavljeno: 14:19h

Ljubitelji sporta širom planete su tokom 2019. godine često ostajali bez teksta. Mnoge stvari su uzdrmale svet - smrti, teške bolesti, doping skandali i ostale crne stvari. Mnogo puta smo svi mi zajedno bili šokirani i ostaje nada da se ovakve stvari nikada neće ponoviti. Pred vama su momenti koji su prodrmali sportski svet u u 2019. godini! Kada je objavljeno da Siniša Mihajlović boluje od leukemije, ceo fudbalski svet se ujedinio i stao na stranu naše legende. Stvar ne bi ni došla u javnost da Mihu nije izdao dugogodišnji prijatelj, urednik "Korijere delo Sport" Ivan Zazaroni. Siniša je i pored teških terapija nastavio da radi svoj posao i kada god je mogao vodio je svoju Bolonju. Gde god da se pojavio dobijao je veliku podršku. Vodi i dalje veliku borbu i nadamo se da će veoma brzo biti onaj stari.

foto: EPA/Giorgio Benvenuti

Jadna ta bolest koja je napala našeg Sinišu! Nedavno se desio i incident kada ga je napao njegov igrač Gari Medel i taj momenat je obišao planetu...

Telo prve osvajačice medalje u istoriji Španije na Zimskim olimpijskim igrama Blanke Fernandez Očoe pronađeno je letos posle 11 dana od kada je prijavljen njen nestanak. Leš je bio u raspadnutom stanju, a za njom je tragalo 400 ljudi.

Imala je 56 godina. Fudbalski svet je u junu ostavo zavijen u crno posle saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao Hoze Antonio Rejes.

Legenda Sevilje, Arsenala, Reala i Atletika je poginuo u 35. godini. A skandal broj 1 koji je obeležio 2019. godinu je suspenzija Rusije sa velikih sportskih takmičenja, zbog korišćenja dopinga. Rusi su, između ostalog, izbačeni sa Olimpijskih igara u Tokiju, kao i Mundijala 2020. godine.

Čak su i njihovi šahisti suspendovani sa predstojećih turnira! Sećate li se "Crnog petka"? Još jedna stvar zbog koje ćemo patiti 2019. godinu! Na naslovnoj strani već pomenutog "Korijerea" osvanili su Romelu Lukaku i Kris Smoling, tamnoputi igrači Intera i Juventusa pred veliki derbi dva tima.

Cela planeta je reagovala zbog ovog rasističkog gesta! Lažni holandski fudbaler po imeni Bernio Verhagen predstavio se u danskom Viborgu kao bivši igrač čileanskog Audaks Italijana. Potpisao je ugovor sa klubom, ali već na prvo treningu je otkriveno da čovek nema veze sa fudbalom. Najbizarnije od svega je što mu je priča prolazila u Čileu, ali i u južnoafričkom velikanu Orlando Pajretsu.

Razotkriven je tek ove godine. Potresi su se dešavali i u NBA ligi. Jedan od momenata koji je zgražavajući desio se na duelu Filadelfije i Minesote kada su se Džoel Embid i Karl Entoni Tains potukli kao dva uličara.

Izdvojićemo i slučaj Diona Vejtersa iz Majamija koji se predozirao bombonama sa ekstraktom THC-a.

Prvo je dobio napad panike, pa se onesvestio.

Početkom godine Australijanac Nik Kirjos je žestoko vređao Novaka Đokovića. Gnusan je bio i komentar na fotku Denisa Šapovalova sa Noletom. - Je l' si mu ga po****o - napisao je Kirjos.

foto: Printscreen/Instagram

Za kraj se prisetimo poteza Granita Džake kojim je završio svoje u Engleskoj. Prilikom izmene na meču Arsenala, čiji je do tad bio kapiten, i Kristal Palasa, bacio je kapitensku traku prema Obamejangu, a potom poručio navijačima svog tima da od***u.

Navijači su mu pre toga zviždali zbog slabih nastupa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.