UŠLI SMO U OLIMPIJSKU GODINU: Od imena koja će predstavljati Srbiju u Tokiju ledi se krv! A neke još čekamo!
Olimpijske igre u Tokiju, Foto: EPA/Maxim Shipenkov

samo jako!

UŠLI SMO U OLIMPIJSKU GODINU: Od imena koja će predstavljati Srbiju u Tokiju ledi se krv! A neke još čekamo!

Zna se gde smo favoriti, a prijatna iznenađenja su uvek moguća

Objavljeno: 15:02h

Nova 2020. godina je ujedno i olimpijska i pred nama su Igre u Tokiju koje će biti održane od 24. jula do devetog avgusta. Srbija će i ove godine imati bogatu delegaciju koja će za cilj imati da našoj zemlji donese veliki broj medalja. Zna se gde smo favoriti, prijatna iznenađenja su uvek moguća, a kada pogledamo listu srpskog tima sastavljanu od momaka i devojaka koji su obezbedili vizu za Japan, zaista imamo čime da se ponosimo. Krenućemo od Kraljice svih sportova - atletike! Za sada se na listi učesnika nalaze dva imena - bacač kugle Armin Sinančević, momak koji je na Svetskom prvenstvu u Dohi ostvario normu, i jedna od naših najvećih uzdanica - Ivana Španović.

Na Igrama će premijerno biti održano i takmičenje u basketu 3 na 3.

Naši momci predvođeni Dušanom Domovićem Bulutom su jedni od najvećih favorita za zlato i bilo bi lepo da se upišu u istoriji kao prvi olimpijski šampioni ovoga sporta.

Kad smo već kod igre ispod obruča, očekuje se i da se i košarkaši i košarkašice plasiraju na turnir preko kvalifikacionih turnira u Beogradu i takođe napadnu odličja. Što se tiče kajaka tu smo, za sada, obezbedili tri čamca - jedan u muškoj konkurenciji u "k-1 200 metara", a preostala dva su u konkurenciji dama na 200 i 500 metara. Muški par će nas predstavljati i u veslanju. Srpsko streljaštvo ima zagarantovana mesta u četiri discipline - i kod muškaraca i kod žena 50 metara puška i 10 metara vazdušni pištolj. Vuk Čelić (800m slobodan stil), Čaba Silađi (100m prsno) i Anja Crevar (400m) će plivati za Srbiju. Naše prelepe dame Tijana Bogdanović i Milica Mandić će takođe biti velike uzdanice u tekvondou.

Ne bi bilo u redu, a da ne spomenemo još lepih dama, naše kraljice, srpske odbojkašice. Evropske šampionke brane srebro iz Rija i sigurno je da će od njih svaki protivnik strepeti.

I njihove kolege odbojkaši, koji su takođe evropski šampioni, imaće priliku preko kvalifikacionog turnira da se domognu vize za Japan.

A kakva bi to žurka bila bez kraljeva srpskog sporta i najvećeg ponosa vaterpolista od kojih se uvek očekuje zlato!

Rvanje će takođe imati predstavnike iz naše zemlje i to u disciplinama do 57 kilograma slobodnim stilom (Stevan Micić), kao i u rvanju grčko-rimskim stilom do 67 (Mate Nemeš) i 97 kilograma (Mihail Kadžaja). Gruzija uzela od nas Borisa Vapenskog, mi od njih Kadžaju. Što se tiče tenisa tu se do 8. juna neće znati ko se plasirao, ali ako sve bude u redu sa zdravljem, Novak Đoković će biti jedan od favorita. Na turnir ide prvih 56 sa ATP i WTA liste. Što se tiče dublova, ne bismo u ovom trenutku mogli da nagađamo koji tandemi će nas predstavljati. Miomir Kecmanović, Dušan Lajović, Laslo Đere i ostali takođe traže svoje mesto, dok kod dama više nemamo ozbiljnije kandidatkinje. Takođe, osim navedenih, naša delegacija u Tokiju će sigurno biti još veća do početka Igara, jer priliku da se tamo nađu imaće i rukometašice preko kvalifikacionog turnira u Mađarskoj u martu, pa i rukometaši u zavisnosti od rezultata na Evropskom prvenstvu u januaru, a uskočiće sigurno još neki takmičari u individualnim sportovima.

BONUS VIDEO:

(V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.