OLIMPIJSKI KOMITET PODELIO NAGRADE: Tijana je najbolja sportistkinja, a sportista... ZNA SE!
Foto: Printscreen/AdriamediaTV

zasluženo!

OLIMPIJSKI KOMITET PODELIO NAGRADE: Tijana je najbolja sportistkinja, a sportista... ZNA SE!

- Zahvaljujem OKS-u na ovom izuzetno dragom priznanju. Olimpijski duh je nešto što večno živi u svakom od nas sportista

Objavljeno: 21:43h

Teniser Novak Đoković i odbojkašica Tijana Bošković proglašeni su za najuspešnije sportiste u 2019. godini, u tradicionalnom izboru Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Novak je ove godine osvojio dve grend slem titule, dva Mastersa i turnir u Tokiju.

Na Australijan openu je igrao svoje sedmo finale i trijumfovao je po sedmi put. Pobedio je Rafaela Nadala sa 3:0, prepustivši mu samo osam gemova.

U najdužem finalu Vimbldona, koje je trajalo četiri sata i 57 minuta, Đoković je pobedio Rodžera Federera sa 3:2. Spasio je dve meć lopte pri rezultatu 8:7 u petom setu i to na servis protivnika. Đoković je na Vimbldonu osvojio petu titulu i 16. grend slem trofej u karijeri.

- Zahvaljujem OKS-u na ovom izuzetno dragom priznanju. Olimpijski duh je nešto što večno živi u svakom od nas sportista. Svaka olimpijska godina je zaista posebna i nešto čemu se posebno radujem. Ova 2020. godina je nova prilika za mene lično i za svakog sportistu da se bori za medalju, da Srbiji donesemo što više medalja - poručio je Đoković u video poruci.

- Još jednom od srca hvala, želim da vam 2020. godina donese ljubav, mir, zdravlje, sreću i naravno puno sportskih uspeha - dodao je Đoković.

Tijana Bošković, koja je sa seniorskom reprezentacijom već osvojila sedam medalja na najprestižnijim takmičenjima, predvodila je nacionalni tim do druge uzastopne titule šampiona Evrope. U polufinalu protiv Italije i u finalu protiv Turske osvojila je 45 poena i zaslužila trofej namenjen najboljoj odbojkašici šampionata.

- Za mene je velika čast što sam još jednom izabrana za najbolju sportistkinju Srbije u tako jakoj konkurenciji i nadam se da ću u budućnosti svojim zalaganjem i igrama doprineti novim uspesima srpskog sporta - rekla Boškovićeva.

Nagrade za najuspešniji tim pripale su evropskim šampionima - odbojkašima i odbojkašicama, dok je najuspešniji trener u prethodnoj godini selektor muške odbojkaške reprezentacije Slobodan Kovač.

Za najuspešnijeg mladog sportistu proglašena je juniorska šampionka sveta, karatistkinja Ivana Perović.

Nagrada za životno delo, odnosno trofej "Olimpijsko srce general Đukić" dodeljena je predsedniku Evropske odbojkaške konfederacije Aleksandru Boričiću.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.