Vaterpolo klasik za kraj 2019: Srbija - Hrvatska na Dorćolu!
Dejan Savić, Foto: Starsport©

svetska liga

Vaterpolo klasik za kraj 2019: Srbija - Hrvatska na Dorćolu!

- Poslednji meč, letos po kiši na Tašmajdanu, ostao nam je u divnom sećanju i bio je jedinstven momenat - prisetio se Savić

Objavljeno:

Selektori vaterpolo reprezentacija Srbije i Hrvatske, Dejan Savić i Ivica Tucak, složili su se da je duel ova dva tima jedna od najvećih utakmica u ovom sportu, kao i da će sutrašnje odmeranja snaga u Svetskoj ligi biti pravi test u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Budimpešti.

- Poslednji meč, letos po kiši na Tašmajdanu, ostao nam je u divnom sećanju i bio je jedinstven momenat. Nema dileme da su ovo dve najbolje ekipe u poslednjih nekoliko godina, nadam se da će tako ostati i ubuduće. Ima umora, ali želimo da vidimo u kakvom smo stanju. Svetska liga je kao i svake olimpijske godine deo trenažnog procesa za Evropsko prvenstvo, a potom i Olimpijske igre - rekao je Savić na konferenciji za medije.

Srpski vaterpolisti prethodnih dana bili su na pripremama u SAD, dok su Hrvati trenirali u Australji.

- Malo je nezgodan trenutak, ima još 'džet lega', kod nas je prošao Božić, kod vas tek dolazi. Očekujem dobru utakmicu dva vrhunska tima i daćemo maksimum. Nama je Evropsko prvenstvo prioritet jer još nismo obezbedili vizu za Tokio - istakao je Tucak.

Utakmica između vaterpolista Srbije i Hrvatske igra se sutra od 17 sati na bazenu SC "Milan Gale Muškatirović" na Dorćolu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.