NA POMOLU BRUKA I SRAMOTA: Rukometaši ne idu na Evropsko prvenstvo jer je Savezu blokiran račun zbog duga!
Rukometaši BiH bi mogli da ostanu bez istorijskog nastupa na Evropskom prvenstvu, Foto: EPA/MAURI RATILAINEN

presedan

NA POMOLU BRUKA I SRAMOTA: Rukometaši ne idu na Evropsko prvenstvo jer je Savezu blokiran račun zbog duga!

Iz RS BiH tvrde da nemaju ni marke na računu, niti imaju čime da plate hotel

Objavljeno:

Na pomolu je veliki presedan nekoliko nedelja pred početak Evropskog prvenstva za rukometaše, pošto je pod znakom pitanja debi reprezentacije BiH na ovom takmičenju zbog finansijskih problema u kojima se našao tamošnji rukometni Savez.

Kako je izjavio potpredsednik RS BiH Asim Šahman početak priprema reprezentacije za EP je neizvestan jer je Savezu blokiran račun zbog duga od oko 850 hiljada evra.

- Nemamo ni marke za pripreme. Mi ne možemo u hotel ući bez avansnog plaćanja punog iznosa troškova. U ovom trenutku ne znam hoćemo li početi pripreme. Svi misle da će se stvari nekako rešiti u poslednji čas jer je nezamislivo da reprezentacija ne ode na rukometni Euro, međutim ako država ne pomogne, mi ostajemo bez svih opcija - poručio je Šahman.

Rukometaši BiH su izborili istorijski plasman na šampionat "starog kontinenta" koji 10. januara počinje u Norveškoj, Švedskoj i Austriji, ali bi sada mogli da dožive sramotu i uopšte ne učestvuju zbog neodgovornog ponašanja čelnih ljudi.

Prema rečima Šahmana Vlade Federacije i sarajevske županije su jedine spremne finansijski da pomognu rukometašima BiH, međutim zbog blokade ID poreznoga broja Rukometnog saveza BiH i poteškoća s dobijanjem novog broja u ovom trenutku nije moguće Savezu uplatiti novčanu pomoć. Šahman je izjavio i kako je bivša uprava Saveza davala lažne podatke da je u poslovanju.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će u prvom krugu Evropskog prvenstva koje će u januaru sledeće godine biti održano u Švedskoj, Norveškoj i Austriji nastupiti u grupi s reprezentacijama Francuske, Norveške i Portugalije. Utakmice će se igrati u norveškom Trondhajmu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.