STRANAC JE POKUCAO NA VRATA TAJSONA FJURIJA I TO MU JE SPASILO ŽIVOT: Šampion je bio prava osoba kojoj se obratio!
Tajson Fjuri je spasio život nepoznatom čoveku, Foto: AP

I sam se borio s tim

STRANAC JE POKUCAO NA VRATA TAJSONA FJURIJA I TO MU JE SPASILO ŽIVOT: Šampion je bio prava osoba kojoj se obratio!

Bivši bokserski šampion je ispričao šta mu se dogodilo prethodne noći

Objavljeno:

Bivši bokserski šampion u teškoj kategoriji Tajson Fjuri imao je burnu i dramatičnu noć iza sebe tokom koje je spasao jedan ljudski život.

"Kralj cigana", kako je poznat u svetu boksa, sprečio je nepoznatog momka da izvrši samoubistvo, što je ispričao svojim pratiocima na društvenim mrežama.

- Doživeo sam neobično iskustvo. Nepoznati stranac pokucao mi je noćas na vrata i rekao da želi da se ubije, ali da želi prvo da priča sa mnom. Ponizan sam, ali i isfrustriran u istom trenutku. Nakon što mi se obratio, odveo sam ga na trčanje. Nakon razgovora i pretrčane tri milje, otišao je srećan kao malo dete i mislim da je uspelo - ispričao je Tajson Fjuri.

Stranac kao da je znao ko je prava osoba da joj se obrati za pomoć, jer je upravo i sam Fjuri imao suicidalne misli svojevremeno i borio se s depresijom kada je razmišljao da sam sebi oduzme život.

- U leto 2016. godine kupio sam novi Ferari. Vozio sam po auto-putu i kazaljka je bila na 305 kilometara na sat. Išao sam pravo prema betonskom mostu. Nije me bilo briga ni za šta. Samo sam želeo da sve okončam. Već sam se pozdravio sa životom kad sam čuo glas 'Nemoj, misli na decu i porodicu, na sinove i ćerku koji će odrastati bez oca'. Malo pre mosta sam usporio i stao sa strane. Tresao sam se... Tad sam rekao samom sebi da je to poslednji put da uopšte razmišljam o samoubistvu - rekao nje Fjuri, koji je nakon toga tražio pomoć i uspeo da se izvuče iz krize.

Nakon toga Fjuri je ostavio alkohol i drogu, vratio se sportu. Dve godine uopšte nije boksovao, dogurao je u najtežoj depresiji do 170 kilograma, ali onda je prelomio - vratiću se jači nego ikada. Tajson se odrekao alkohola, droge, provoda i loše ishrane i svaki dan je mukotrpno trenirao. Skinuo je gotovo 70 kilograma! Pobedio je svoju najtežu borbu još od rođenja, rešio se depresije i ponovo se vratio boksu. A sad je poslao poruku za sve koji se nalaze u situaciji u kakvoj je i sam bio.

- Za sve one napolju koji razmišljaju o samoubistvu, ne činite to. Biće bolje, obećavam vam. Postoji pomoć i to već iza ugla, potražite medicinsku pomoć odmah i vratićete se na pravi put. Nije gotovo. Nije bilo gotovo tad, nije gotovo sad. Ne predajte se, borite se i nikada ne odustajte. Kao što sam ja ustao u 12. rundi protiv Vajldera. Bez obzira na to koliko puta padnete, nemojte ostati na dnu. Dignite se iz toga jer se mi nikad ne predajemo - objasnio je Fjuri.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.