APSOLUTNA DOMINACIJA SRPSKE ODBOJKE: Ovo je samo nama uspelo u 21. veku - i to dvaput!
Ženska i muška reprezentacija Srbije, Foto: EPA/Tolga Bozoglu, EPA/Yoan Valat

DOMINACIJA

APSOLUTNA DOMINACIJA SRPSKE ODBOJKE: Ovo je samo nama uspelo u 21. veku - i to dvaput!

To nikada nije uspelo nijednoj reprezentaciji u 21. veku već samo Srbiji

Objavljeno:

Odbojkaši Srbije osvojili su treću titulu prvaka Evrope u istoriji.

U finalu u Parizu je savladana Slovenija sa 3:1, a pre njih, srpske odbojkašice su u Ankari pobedile Tursku sa 3:2 i tako se desio jedan odbojkaški fenomen koji teško da će biti ponovljen u 21. veku.

Srpske odbojkaške selekcije su 2019. godine ponovile uspeh iz 2011. kada su takođe i muška i ženska reprezentacija osvojile zlata. To nikada nije uspelo nijednoj odbojkaškoj reprezentaciji u 21. veku već samo Srbiji.

2011. godina Beč/Beograd

Prvi su na scenu pre osam godina stupili odbojkaši. U finalu u Beču savladana je Italija sa 3:1 posle preokreta, a Orlovi su bili predvođeni Ivanom Miljkovićem.

Posle odbojkaša, na šampionatu Starog kontinenta nastupile su dame. Borbe za medalje bile su održane u Beogradu, a u finalu su se sastale Srbija i Nemačka. Srpkinje su slavile posle preokreta sa 3:2 nošene sjajnom publikom.

2019. godina Ankara/Pariz

Evropska prvenstva u obe konkurencije prvi put su održana u četiri države, a borbe za medalje vođene su u Francuskoj i Turskoj.

Dominirale su izabranice Zorana Terzića tokom takmičenja, a sav njihov kvalitet isplivao je na površinu u finalu kada su sa 3:2 pobedile Tursku pred 14.000 frenetičnih turskih navijača.

Obasjao je Grad svetlosti srpske odbojkaše.

U polufinalu izabranici Slobodana Kovača pobedili su domaćina Francusku, a u finalu je savladana Slovenija sa 3:1 iako su Slovenci osvojili prvi set.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.