SRPKINJE KIDALE PA STALE: Srbija imala domaćina u šaci pa joj popustio čelični stisak!
Mina Popović je bila najefikasnija u porazu od Japana, Foto: Odbojkaški savez Srbije

Svetski kup u odbojci

SRPKINJE KIDALE PA STALE: Srbija imala domaćina u šaci pa joj popustio čelični stisak!

Oslabljena reprezentacija Srbije igrala je jako dobro protiv favorizovanog protivnika na startu, a to se videlo i u rezultatu

Objavljeno:

Odbojkašice Srbije poražene su u devetom kolu Svetskog kupa od Japana, domaćina takmičenja sa 3:2, po setovima 21:25, 21:25, 25:20, 25:20, 15:7.

Japanke su došle do pobede posle preokreta i nanele Srbiji drugi poraz u nizu, pošto ih je prethodno iznenadila Južna Koreja. Oslabljena reprezentacija Srbije igrala je jako dobro protiv favorizovanog protivnika na startu, a to se videlo i u rezultatu.

Srpkinje su vodile tokom celog prvog seta i nisu puštale Japanke ni da dođu u šansu da preokrenu i mirno privele taj deo igre kraju. Aktuelne šampionke sveta i Evrope dobru igru iz prvog seta prenule su u drugi. Dobro su ga otvorile, održavale prednost do kraja deonice i povele sa 2:0. U trećem setu viđen je isti scenario kao i u prethodna dva. Sve je bilo idealno po Srbiju do sredine seta. Srbija je imala +4, ali je onda pala. Posle 12:10, Japanke su napravile seriju od 7:2 i oporavka nije bilo.

Odbojkašice Japan su vratile ulogu favorita i iskoristile preokret u trećem setu da rutinski reše četvrti u svoju korist, a oslabljena reprezentacija Srbije nije imala odgovor ni u petom setu.

Najbolja u reprezentaciji Srbije bila je srednji bloker Mina Popović sa čak 24 poena. Pratile su je Jelena Blagojević sa 14, Ana Bjelica sa 13 i Bojana Milenković sa 11 poena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.