SRBIJA RAZMONTIRALA VICEŠAMPIONA EVROPE: Kovačevi odbojkaši moćno započeli Evropsko prvenstvo!
Detalj sa meča Srbije i Nemačke, Foto: EPA/Stephanie Lecocq

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠE

SRBIJA RAZMONTIRALA VICEŠAMPIONA EVROPE: Kovačevi odbojkaši moćno započeli Evropsko prvenstvo!

Sada Orlovima sledi selidba u Antperven gde će se sastati sa u nedelju sastati sa Slovačkom u 18.30

Objavljeno: 16:34h

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Nemačku sa 3:0, po setovima 25:21, 25:17 i 25:15 u prvom kolu grupe B Evropskog prvenstva.

Sada Orlovima sledi selidba u Antperven gde će se sastati sa u nedelju sastati sa Slovačkom u 18.30.

Srbija je odlično počela meč i povela sa 5:3 preko lukavog prebacivanja dvojnog bloka Uroša Kovačevića, a zatim je bilo 9:6 kada je Atanasijević odservirao as. Preko Podraščanina i Kovačevića, Srbija je stekla plus četiri 11:7, ali su Nemci uspeli da naprave seriju od tri poena. Igralo se poen za poen, a u finišu seta Orlovi su ponovo otišli na plus četiri - 19:15. Približili su se Nemci na minus dva, ali je set ipak pripao Srbiji - 25:21.

Statistika meča Srbije i Nemačke
Statistika meča Srbije i Nemačke foto: Printscreen/CEV

Nastavila je Srbija da bude nemilosrdna i u drugom setu. Odmah je povela sa 7:3 preko Atanasijevića, ali su se Nemci ponovo približili - 8:7. Međutim, ponovo su se izabranici Slobodana Kovača odlepili preko Podraščanina na 17:13. Sjajna igra srpskog tima krunisana je najvećom prednosšću u utakmici - 20:13 i osvojenim drugim setom - 25:17.

Kao kaznena ekspedicija je izgledala Srbija u trećem setu. Poveli su Orlovi sa 4:1 i ubrzo povećali na 7:3, a ono što raduje je da su bez greške primali servis rivala. Ubrzo je bilo 14:10 za Srbiju, ali su Nemci uspeli da smanje 16:14. Usledila je velika borba i posle nekoliko odličnih igara u polju i jedne i druge ekipe, dramu je prekinuo Podraščanin za 18:14. Lepršavo je igrla Srbija i na kraju slavila sa 25:15.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Najefikasniji u srpskom timu bio je Aleksandar Atanasijević sa 14 poena koga su pratili Nemanja Petrić sa 12 i Uroš Kovačević sa 10 poena, a u nemačkom Ruben Šot je upisao osam poena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.