KO ČEKA TAJ I DOČEKA: Ferari konačno pobedio! Hamilton jurio Leklera, ali ga nije prestigao!
Šarl Lekler, Foto: EPA/Stephanie Lecocq

VELIKA NAGRADA BELGIJE

KO ČEKA TAJ I DOČEKA: Ferari konačno pobedio! Hamilton jurio Leklera, ali ga nije prestigao!

To je bila prva pobeda za italijanski tim ove sezone i ujedno i prvi trijumf u karijeri vozača iz Monaka

Objavljeno:

Mladi vozač Ferarija Šarl Lekler pobedio je u trci za Veliku nagradu Belgije.

To je bila prva pobeda za italijanski tim ove sezone i ujedno i prvi trijumf u karijeri vozača iz Monaka. Na čuvenoj stazi Spa Frankošamp, Lekler je slavio pošto je treći put u karijeri počeo trku sa pol pozicije. Iza Leklera je ostao tandem Mercedesa. Na drugoj poziciji je ostao Luis Hamilton, a na trećoj Valteri Botas.

Trka je počela minutom ćutanja kako bi se odala počast vozaču Formule 2 Antoanu Iberu, koji je u nedelju stradao na stazi u 22. godini života.

Uzbudljivo je počela 13. trka ovogodišnjeg najbržeg cirkusa na svetu. U zid se zabio Ferštapen pošto je izleteo sa staze, a u udesu u učestvovali Raikonen i Rikardo. Na stazi se našlo sigurnosno vozilo. Trku je pre vremena završio Karlos Sainc.

Sve vreme trke vodio je Lekler, a iza njega su bili Fetel, Hamilton i Botas. Tako je bilo sve do 22. kruga kada se vozač iz Monaka vratio na stazu posle pit stopa iza Fetela. Na zahtev tima, Nemac je propustio Leklera u 27. krugu. Pokušavao je Hamilton da stigne do druge pozicije što mu je i uspelo u 32. krugu. Do kraja trke je napadao i prvo mesto, ali je tek u poslednja dva kruga smanjio zaostatak za Leklerom što nije bilo dovoljno za pobedu.

U generalnom plasmanu vodeći Luis Hamilton sa 268 bodova, a slede ga Valteri Botas sa 203, Maks Ferštapen sa 181, Sebastijan Fetel sa 169 i Šarl Lekler sa 157.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.