NEVIĐENI SKANDAL NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Srbiji ukradena pobeda!
Sporan detalj trke, Foto: Printskrin

ep u skoplju

NEVIĐENI SKANDAL NA EVROPSKOM PRVENSTVU: Srbiji ukradena pobeda!

Pored toga i plasman u viši rang

Objavljeno: 17:51h

Velika drama viđena je u završnici Evropskog prvenstva za reprezentacije treće lige u Skoplju, a našoj selekciji praktično je ukraden plasman u viši rang,

Čekao se samo formalni završetak trke muškaraca na 4 x 400 m i da Srbija, bez obzira na plasman kvarteta osvoji ekipno prvo mesto, odnosno jedinu poziciju s koje se ide u viši rang (učestvovalo je 13 selekcija u ovoj, najnižoj diviziji).

U poslednjih 80 metara celog takmičenja Boško Kijanović je krenuo u nezadrživ finiš. Prvi je ispred njega bio predstavnik Moldavije.

U trenutku kada je shvatio da ga Boško obilazi sa spoljne strane načinio je pokret udesno, možda i nenamerno, u nemoći, mahinalno, ali očigledno želeći da ga zagradi.

U svakom slučaju, 19-godišnji srpski tajfun ga je oduvao levim ramenom i nastavio sprint do pobedničke završnice pretekvši još dvojicu rivala.

Sudija na stazi, Finac Aero Kulmala, ITO delegat, ostao je neumoljiv u odluci da diskvalifikuje našu štafetu, mada se niko iz Moldavije nije žalio.

Zanimljivo da je isti Skandinavac diskvalifikovao Katarinu Ilić u subotu na 400 m prepone. Onda se s njim složožio tehnički delegat Pasi Oksanem.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.