IRANSKI ZID ZA ORLOVE: Odbojkaši pukli od Irana!
Odbojkaška reprezentacija Srbije, Foto: Odbojkaški savez Srbije

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠE

IRANSKI ZID ZA ORLOVE: Odbojkaši pukli od Irana!

Bio je to četvrti uzastopni poraz Srbije, osmi u takmičenju

Objavljeno:

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u prvom meču petog turnira Lige nacija.

Bolji od izabranika Nikole Grbića u Plovdivu bili su Iranci, koji su slavili sa 3:1 (25:23, 26:28, 25:22, 25:19) i na taj način obezbedili plasman na finalni turnir. Bio je to četvrti uzastopni poraz Srbije, osmi u takmičenju. Iran, koji sa klupe predvodi Igor Kolaković, je zabeležio 11. pobedu i osigurao mesto na fajnal siksu.

Od početka meča su Iranci nametnuli svoj ritam igre. Iako su greškama držali Srbiju u igri tokom prvog seta, prednost je bila na njihovoj strani. Mučili su se Orlovi u organizaciji i realizaciji napada, pa nisu mogli ozbiljnije da zaprete rivalu. Ujednačenija borba vodila se u nastavku. Razigrao se Luburić i ceo srpski tim je izgledao bolje pa su Orlovi iskoristili treću set loptu za izjednačenje.

U nastavku je Nikola Grbić menjao postavu, ali nije uspeo da nađe igrače koji bi parirali Irancima. Iran je bio odlučniji u ključnim momentima i na kraju slavio sa 3:1. Orlovima su presudili bolji iranski servis i blok. Najbolji u timu Irana bio je Amir Gafur sa 25 poena, dok su u srpskoj ekipi najefikasniji bili Srećko Lisinac sa 17 i Dražen Luburić sa 14 poena. U subotu rival Srbiji biće selekcija SAD, dok će Iran odmeriti snage sa Bugarskom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.