PRVO ZLATO ZA SRBIJU NA EVROPSKIM IGRAMA: Upucala ga je rođena šampionka!
Zorana Arunović, Foto: Streljački savez Srbije

EVROPSKE IGRE U MINSKU

PRVO ZLATO ZA SRBIJU NA EVROPSKIM IGRAMA: Upucala ga je rođena šampionka!

Ona je sredinom finala ušla u borbu za prvo mesto

Objavljeno: 15:46h

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović odbranila je u Minsku titulu šampiona Evropskih igara vazdušnim pištoljem.

Ona je sredinom finala ušla u borbu za prvo mesto. Najveći konkurent za zlato bila joj je Grkinja Ana Korakaki. Smenjivale su se u vođstvu, na kraju je Arunović, svetska viceprvakinja iz Čangvona 2018, trijumfovala sa 241,2 kruga. Grkinju je ostavila 1,3 krug iza sebe i revanširala joj se za Svetsko prvenstvo. Rezultat srpske reprezentativke je i novi rekord Evropskih igara, jer ovo su prve Igre po novim pravilima (24 hica u finalu). Bronzu je osvojila Antonaeta Boneva iz Bugarske sa 218,1 krugom.

Zorana Arunović
Zorana Arunović foto: Olimpijski komitet Srbije

To je druga medalja za Srbiju na Igrama u Minsku, nakon što je Arunović zajedno sa Damirom Mikecom u miksu vazdušnim pištoljem osvojila srebro.

- Finale je bilo izuzetno jako jer su među finalistkinjama bile devojke osvajačice evropskih, svetskih i olimpijskim medalja. U poslednje četiri godine pojavilo se mnogo mladih strelaca, pištoljašica, koje su kratkom vremenskom periodu jako uznapredovale. Predvodnica tog talasa jeste Ana Korakaki. Srećna sam što sam bez obzira na to i nakon četiri godine ponovo osvojila zlato. Neću da kažem da sam došla ovde nešto da branim, ali mi jeste drago što na kraju mogu da kažem da jesam odbranila titulu prvakinje Evropskih igara. Ako bismo uzeli u obzir i jučerašnji nastup, izuzetno sam zahvalna na jučerašnjoj medalji. Hvala Damiru koji je povukao našu ekipu. Na taj način sam dobila prilku da pucam malo više i da osetim strelište malo bolje i da grešeke koje sam juče pravila ispravim i da danas napravim bolji rezultat. Na kraju super je osećaj, ali nemam puno vremena za slavlje jer me čeka nastup u još jednoj disciplini - rekla je Zorana Arunović posle osvajanja zlatne medalje.

U muškoj konkurenciji, Damir Mikec nije uspeo da odbrani zalto iz 2015. godine pošto je u finalu zauzeo sedmo mesto. Titulu u muškoj konkurenciji osvojio je svetski vicešampion Rus Artem Černousov sa 241,4 kruga, srebro je osvojio Ukrajinac Oleg Omelčuk sa 239,6, a bronzu Letonac Lauris Strautmanis sa 219,3 kruga.

Damir Mikec na strelištu
Damir Mikec na strelištu foto: Streljački savez Srbije

Od ostalih srpskih strelaca Bobana Momčilović Veličković je zauzela 10. mesto sa 572 kruga, a Dimitrije Grgić je bio 11. sa 578 krugova, jednim manje od rezultata koji je vodio u finale.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.