KOME SE OD SRPSKIH VATERPOLISTA SVIĐAJU NOVA PRAVILA? Dobro je što se daje prednost napadaču!
Srpski vaterpolisti su pobedili Hrvatsku, Foto: Starsport©

Nekima se dopada

KOME SE OD SRPSKIH VATERPOLISTA SVIĐAJU NOVA PRAVILA? Dobro je što se daje prednost napadaču!

Sumirali su trijumf protiv Hrvatske i najavili meč sa Kazahstanom

Objavljeno: 09:50h
Blažo Komnenić

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović rekao je da je njegova ekipa zasluženo pobedila Hrvatsku i zahvalio je publici na velikom podršci koju je nacionalni tim imao na Tašmajdanu. - Zaslužena pobeda Srbije, ali ostaje mali žal što smo ispustili 9:6, jer smo imali igru i konce u svojim rukama. To je nešto što moramo da ispravimo - rekao je Filipović novinarima posle meča. Srbija je sa 11:10 pobedila Hrvatsku u drugom kolu Grupe dva završnog turnira Svetske lige. - Zahvalio bih publici koja se čula, pogotovo u odlučujućim trenucima. Ali, pre svega, želim da, u ime ekipe i celog stručnog štaba, zahvalim ljudima koji su sinoć ostali do kasnih sati po onom kijametu rizikujući svoje zdravlje ne bi li nama dali podršku. Sinoćnja pobeda nam je bila najbitnija, ovo večeras je bila prava poslastica i srećan sam što smo završili s pobedom - rekao je Filipović.

Naredni protivnik je Kazahstan.

- Da se ne lažemo, favoriti smo, samo moramo da pristupimo ozbiljno. Treba da iskoristimo ovaj momenat da se što manje istrošimo ako je to moguće, ne bi li se spremili za četvrtfinale, jer vidimo da u četvrtfinalu može svašta da se dogodi jer su se u drugoj grupi mnoge ekipe ukrstile - rekao je Filipović. Duško Pijetlović bio je zadovoljan pobedom i istakao da je njegova ekipa odigrala bolje nego što to rezultat pokazuje.

- Opet smo primili mnogo golova u odnosu na ono što smo primali poslednjih par godina, da li je to zbog novih pravila ili pada koncentracije... Mislim da smo daleko bolje odigrali nego što to rezultat pokazuje. Imali smo sve vreme igrača više, nismo uspeli da ih realizujemo iako smo imali dobre akcije, ali se nadam da ćemo tokom takmičenja opustiti ruku i pogađati te šuteve - rekao je on.

Utakmica je obilovala sa velikim brojem isključenja što je posledica novih vaterpolo pravila i instrukcija koje su dobile sudije, a to se dopada Andriji Prlainoviću.

- Drugačije je sada, kako njima, tako i nama... Ima smisla. Ja jesam za isključenja u kretnji igrača u napadu, kada su odbrambenom igraču obe ruke u vodi, tad jesam za isključenja. Tu se sudi bolje nego što se sudilo. Jesam da se nagradi napadač u kretnji u napadu, ono što se radi u svim drugim sportovima. Da se smanji držanje sa dve ruke i držanje u plivanju na minimalan nivo. Mislim da je to ideja, da se vaterpolo oslobodi tog klinča, pre svega u spoljnoj liniji - kazao je Prlainović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.