SJAJNA SRBIJA: Srpkinje zgromile Ruskinje!
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, Foto: Odbojkaški savez Srbije

LIGA NACIJA ZA ODBOJKAŠICE

SJAJNA SRBIJA: Srpkinje zgromile Ruskinje!

To je peti trijumf Srbije u ovogodišnjoj Ligi nacija

Objavljeno:

Odbojkašice Srbije slavile su i u drugom meču trećeg vikenda Lige nacija čiji je domaćin belgijski grad Kortrajk.

Srpkinje su pobedile Rusiju sa 3:1, po setovima 22:25, 25:18, 25:11 i 25:22. To je peti trijumf Srbije u ovogodišnjoj Ligi nacija. Prvi set rešen je posle bolje igre Ruskinja u završnici, drugi je obeležilo bolje izdanje Srbije kada su srpske odbojkašice uspele da pronađu svoju igru da bi u trećem doslovno počistile rivalke sa terena.

Kao i u meču sa Poljske, prvi set je Srbija i protiv Rusije igrala u egalu. Timovi su se stalno smenjivali u vođstvu, a osetniju prednost Ruskinje su stekle pri rezultatu 21:17, a ubrzo i rešile prvu deonicu u svoju korist - 25:22.

Mnogo je bolje zaigrala Srbija u nastavku. Stigla je do vođstva od 12:8, preuzela kontrolu nad utakmicom, a kome pripada drugi set bilo je jasno pri rezultatu 19:11 za Srpkinje. Drugi set osvojila je Srbija sa 25:18.

U trećem setu, postojao je samo jedan tim. Srbija je doslovno zbrisala Rusiju sa belgijskog parketa i rešila treći set u svoju korist sa 25:11 za vođstvo u setovima 2:1.

Malo je nedostajalo da meč ode u peti set. Bila je Srbija bolji rival u četvrtom setu i povela sa 16:13. Međutim, pad koncentracije i lošiji prijem doneli su Rusiji preokret na 17:16. To nije dugo trajalo pošto su Srpkinje uspele da vrate prednost na svoju stranu (18:17) i osvoje set za pobedu sa 25:22.

Najviše poena u reprezentaciji Srbije osvojila je kapiten Ana Bjelica - 27, pratila ju je Katarina Lazović sa 14, a utakmicu su sa više od deset poena završile i Maja Aleksić (12) i Bianka Buša (11). Ruskinje je predvodila Ksenija Parubets sa 17 poena, dok su Ekaterina Efimova i Margarita Kurilo postigle po 12.

U trećem kolu turnira Lige nacija u Belgiji, Srbija će se sastati sa domaćom selekcijom u četvrtak u 20.15 časova.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.