SRBIMA JE IZBIJALA MRŽNJA IZ OČIJU: Hrvati još nisu zaboravili na poraz iz 2012, a opleli su i po Čoviću!
Rukometna reprezentacija Hrvatske, Foto: EPA / Antonio Bat

ŠTA VAMA SMETA?

SRBIMA JE IZBIJALA MRŽNJA IZ OČIJU: Hrvati još nisu zaboravili na poraz iz 2012, a opleli su i po Čoviću!

Komšije, zašto ovoliko potpirivanja?

Objavljeno:

Srbija i Hrvatska igraju derbi u okviru 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u četvrtak od 18 časova.

Meč će se igrati u Areni, iako je prvobitno bio planiran za dvoranu "Aleksandar Nikolić", popularniju pod imenom "Pionir".

Mnogo je to podsetilo na meč iz 2012. u polufinalu Evropskog prvenstva na istom mestu, kada je Srbija slavila sa 26:22 i osvojila srebro, dok je Hrvatska potom osvojila bronzu.

Hrvatski "Večernji list" tvrdi da je Nebojša Čović, predsednik KK Crvena zvezda, odlučio da se meč premesti zbog duela sa timom Budućnosti u finalu ABA lige, a zbog selidbe rukometa bio je ljut i selektor Peruničić.

- U odnosu na 2012. godinu, u četvrtak će biti “kamilica”. Mi smo igrali pred 20.000 gledalaca, a u četvrtak neće biti više od 5.000 ljudi na tribinama. U ono vreme bila je velika rukometna euforija u Srbiji, što sada nije slučaj - kaže Slavko Goluža, koji je 2012. bio hrvatski selektor.

Jeste li morali tada da napravite posebne psihičke pripreme s igračima uoči susreta sa Srbijom?

- Ne. Godinu pre već smo igrali protiv Srbije na Svetskom prvenstvu u Švedskoj, pa sam otprilike znao šta nas čeka. Što se tiče atmosfere, bilo je jasno da će biti veliki pritisak. No, u to vreme imao sam na raspolaganju sve redom iskusne igrače poput Balića, Lackovića, Kopljara, Vorija, Čupića, Duvnjaka... Na njih ta atmosfera nije bitnije delovala - istakao je Goluža, i dodao:

- Takvu atmosferu kakva je bila tada u Beogradu i Srbiji nisam u životu video, srpskim je navijačima iz očiju izbijala mržnja prema Hrvatskoj. Da se kod nas dogodilo nešto slično, celi bi svet reagovao. Srbi su to uspeli da zataškaju, kao i bacanje boce na Balića i mene, od koje je Šešum završio u bolnici - istakao je Goluža, uz priznanje da su tada Orlovi bili bolji.

- Srbija je zasluženo pobedila. Nismo poštovali dogovor u prvih deset minuta nastavka, dogodilo se ono čega sam se pribojavao - razigrao se srpski golman Stanić. Srbija je imala strpljenja, sudije su joj tolerisale napad od dva minuta i to je u principu sve.

Druga utakmica igraće se u nedelju, u 20.30 u zadarskoj dvorani Višnjik.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.