POLICIJA U POTERI ZA BIVŠIM PRVAKOM EVROPE: Mladić unakažen od batina, sve upućuje na legendarnog boksera!
Hrvatska policija, Foto: Profimedia

DIVLJI ZAPAD U SPLITU

POLICIJA U POTERI ZA BIVŠIM PRVAKOM EVROPE: Mladić unakažen od batina, sve upućuje na legendarnog boksera!

Više muških i ženskih gostiju koji su se zatekli na mestu događaja u kafiću se tokom četvrtka dovodilo na informativne razgovore u policiju kako bi se razrešio napad

Objavljeno: 14:19h

Splitska policija intenzivno traga za 64-godišnjim bivšim evropskim bokserskim prvakom (čije ime ne bi trebalo da bude objavljeno pošto je i dalje samo osumnjičeni) koji je u tom gradu poslednjih decenija poznat kao vlasnik nekoliko kafića. On se sumnjiči za nanošenje teških telesnih povreda 32-godišnjem muškarcu u kafiću "Dišpet" u sredu uveče, negde oko 22,30, javlja Slobodna Dalmacija.

U trenutku dolaska policije po dojavi da je jedan muškarac dobio batine, u kafiću je zatečen 59-godišnji konobar iz Solina. On je nakon kriminalističke obrade (gde mu je oduzeta i odeća u kojoj se zatekao za vreme tuče) uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je 32-godišnjaku naneo teške telesne povrede priveden. Istu prijavu je zaradio i 64-godišnjak za kog mediji nisu zvanično saznali da je u pitanju vlasnik kafića Dišpet, koji je nedostupan.

Više muških i ženskih gostiju koji su se zatekli na mestu događaja u kafiću se tokom četvrtka dovodilo na informativne razgovore u policiju kako bi se razrešio napad, nakon čega je policija podnela krivične prijave protiv dvojice navedenih.

Hrvatska policija
Hrvatska policija foto: Nebojša Mandić

Mladić je zadobio prelom čašice kolena i na svakoj ruci prelom kosti po jednog prsta, a zadobio je i više udaraca u glavu. Po zakonu, to su teške telesne povrede koje se teško mogu zadobiti u obračunu jedan na jedan i policija je odmah znala da mora da procesuija više izgrednika.

Povređenom je pružena lekarska pomoć u splitskoj bolnici i na kraju je hospitaliziran na Odeljenju za traume. Čim mu je bilo malo bolje, policija je i s njim obavila razgovor, ali on nije identifikovao napadače, već je rekao da su ga napali njemu od ranije nepoznati muškarci.

Da li je možda baš napadnuti izazvao nerede u kafiću i koji su motivi ovog sukoba policija ne otkriva. Možda će stvar biti jasnija kada neko od aktera progovori. Prvi za to ima priliku uhapšeni 59-godišnjak kada bude doveden na ispitivanje kod tužioca.

Policija sumnja da je 32-godišnjaka pretukla još jedna osoba, ali za sada o tome ne daju nikakve informacije, piše Slobodna Dalmacija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Slobodna Dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.