Hokejaši Srbije uspešno startovali na Svetskom prvenstvu - pala je Australija!
Mladi hokejaši Srbije, Foto: Hokejaški savez Srbije

sp, beograd

Hokejaši Srbije uspešno startovali na Svetskom prvenstvu - pala je Australija!

U prve dve utakmice prvog kola, Holandija je pobedila Belgiju 4:2, dok je Kina bila bolja od Hrvatske 4:1. Selekcija Srbije u drugom kolu u utorak igra protiv Hrvatske sa početkom u 20 sati

Objavljeno: 12:02h

Mladi hokejaši Srbije, igrači do 18 godina, pobedom protiv Australije 8:4 startovali su na Svetskom prvenstvu II divizije B grupe koje se održava u Beogradu.

Izabranici našeg selektora Nemanje Jankovića na najbolji mogući naćin iskoristili su isključenje Brontea i sa igračem više su došli do vođstva.

Strelac je posle samo 65 sekundi igre bio Aleksa Gvozdenović na asistenciju Kristijana Savovića. Da će biti vrlo neugodan protivnik Australijanci su pokazali u sedmom minutu kada je Rapčuk doneo izjednačenje (1:1).

Gvozdenović i Savović ponovo su bili najzaslužniji za novo vođstvo Srbije, samo su u 12. minutu zamenili uloge. Savović je bio strelac, a Gvozdenović asistent. Naša reprezentacija je i u 14. minutu iskoristila brojčanu prdnost na ledu.

Lazar Pejčić je asistirao, a Marko Dragović pogodio mrežu za vođstvo 3:1. Izuzetno efikasnu prvu trećinu zaokružio je Gam koji je samo 30 sekundi pre isteka 20 minuta postigao drugi gol za Australijance

Druga trećina bila je potpuno u znaku naših hokejaša. Stojsavljević i Račić su golovima obezbedili ubedljivo vođstvo (5:2), ali se selekcija Australije nije predavala. Naime, od 52. do 55. minuta Australijanci su postigli dva gola i ozbiljno pripretili Orlovima.

Međutim, naši mladi hokejaši fantastično su odigrali u finišu utakmice i golovima Vdovića, Gvozdenovića i Mirkova iizborili ubedljiv trijumf 8:4.

U prve dve utakmice prvog kola, Holandija je pobedila Belgiju 4:2, dok je Kina bila bolja od Hrvatske 4:1. Selekcija Srbije u drugom kolu u utorak igra protiv Hrvatske sa početkom u 20 sati.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.