OSVETILE SE ZA PORAZ U FINALU SVETSKOG PRVENSTVA: Podmlađene Srpkinje pobedile Brazilke!
Srpske rukometašice su upisale pobedu nad Brazilkama, Foto: EPA/Eddy Lemaistre

Bravo

OSVETILE SE ZA PORAZ U FINALU SVETSKOG PRVENSTVA: Podmlađene Srpkinje pobedile Brazilke!

Sećamo se kako su nas Brazilke pobedile u finalu Svetskog prvenstva koje se igralo u Beogradu, a ovo je bila mala osveta naših devojaka

Objavljeno:

Ženska rukometna reprezentacija Srbije startovala je pobedom na jakom međunarodnom turniru u španskom gradu Palensiji.

Srpkinje su savladale selekciju Brazila 29:27 (16:16) i tako napravile dobru uvertiru pred duele sa Španijom (petak, 20.30) i Švajcarskom (subota 15).

Odlično su odigrale izabranice selektora Ljubomira Obradovića, a junakinja prve pobede bila je golman Kristina Graovac, koja je sa 16 uspešnih intervencija dala vetar u leđa devojkama u belim dresovima.

Povele su Brazilke u prvom delu 9:7 da bi serijom 4:0 Srpkinje preokrenule rezultat u 20. minutu (11:9). Poslednje vođstvo Brazilki viđeno je u 35. minutu 19:18, kada su tri gola pivotmena Jovane Milojević pomerile utakmicu u drugom smeru. Serija golova najefikasnije, kapitena Katarine Krpež Šlezak (7), naterali su špansku klupu na tajm-aut kod rezultata 23:20. Brazilkama povratka u meč nije bilo, a Jelena Lavko je svojim četvrtim golom pet minuta pre kraja donela Srbiji najveće vođstvo 29:25.

SRBIJA: Graovac 16 odbrana, Pantić sedmerac, Radosavljević 1, Pop Lazić 3, Krpež Šlezak 7 (3), Radojević T 3, Radojević D 1, Lavko 4, Stoiljković 3, Trifunović 4, Milojević 3, Nikolić, Đurašinović, Kovačević, Agbaba, Vukajlović, Tomković i Janjušević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.