KOSA MI JE OPADALA, IZGUBILA SAM 20 KG, NISAM MOGLA DA STOJIM! Nađa Higl progovorila o borbi sa neizlečivom bolešću
Nađa Higl je javno opisala kako je to boriti se sa ulceroznim kolitisom, Foto: Printscreen/Youtube/B92

Prošla je kroz težak period

KOSA MI JE OPADALA, IZGUBILA SAM 20 KG, NISAM MOGLA DA STOJIM! Nađa Higl progovorila o borbi sa neizlečivom bolešću

Sve je počelo pred drugi porođaj zbog čega joj je bio hitno urađen i carski rez

Objavljeno:

Nekadašnja heroina Srbije, Nađa Higl, poslednjih godina nije se pojavljivala toliko u javnosti iz nekoliko razloga. Osim posvećenosti porodici i odgajanju dece, ona je prošla kroz izuzetno težak period i borbu sa neizlečivom bolešću.

Devojka koja je oduševila čitavu planetu kada je kao autsajder 2009. godine postala svetska šampionka u plivanju, imala je velikih problema sa zdravljem poslednjih godina.

O svemu tome je otvorila dušu u gostovanju na "Prvoj".

- U 8. mesecu druge trudnoće dobila sam napad pankreasa i onda su me hitno odveli u Višegradsku gde su doktori konstatovali da imam Pankreatitis i tamo su me lečili, odnosno pokušali da me dovedu u stanje mirovanja kako bih iznela drugu trudnoću. Međutim, nakon drugog napada morali su hitno da obave carski rez. Kada se bebac rodio počeli su drugi problemi - započela je svoju priču.

Ona je u narednom periodu izgubila čak 20 kilograma.

- Ustanovljeno je da imam klostridiju, pa su me od toga lečili i tada sam izgubila 20 kilograma. Posle desetak dana od početka korišćenja atibiotika nije bilo pomaka, nakon čega mi je kuma, koja je medicinska sestra rekla kako bi bilo dobro da se uradi kolonOPoskopija i tada su doktori, po ulasku u debelo crevo videli o čemu je reč - opisala je svoju životnu dramu srpska plivačica.

Nađa Higl je otvoreno ispričala svoju borbu sa opakom bolešću
Nađa Higl je otvoreno ispričala svoju borbu sa opakom bolešćufoto: Profimedia

Na kraju je ustanovljeno da je obolela od ulceroznog kolitisa, bolesti debelog creva koja je neizlečiva kao i Kronova bolest, ali je moguće živeti sa njom (Cilj lečenja ulceroznog kolitisa i Kronove bolesti je isti, a to je postizanje što dužeg perioda remisije - perioda stabilizacije bolesti, kada simptoma nema ili su minimalni).

- Terapija mi je jako teško padala jer je počela i kosa da mi opada, bila sam umorna, nisam mogla da stanem na noge, a imam dve bebe pored sebe... A sada, kako godine odmiču i kako se ja bolje osećam, simptomi te terapije su ublaženi, samo sam na dan terapije malo malaksala, ali već sledeći se osećam mnogo bolje - ispričala je Higlova koja se posle prvog porođaja borila i sa postporođajnom depresijom o čemu je takođe pričala javno.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.